Current Affairs Quiz 28 December 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 December 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 December 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 December 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 28 December 2019

Question 1:Petroleum and Natural Gas Minister Dharmendra Pradhan unveiled India’s first long-distance CNG bus fitted with CNG cylinders in _______.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

Petroleum and Natural Gas Minister Dharmendra Pradhan unveiled India’s first long-distance CNG bus fitted with CNG cylinders in New Delhi.

Question 2:Rohtang tunnel in __________ is named as Atal tunnel.
A. Uttarakhand
B. Himachal Pradesh
C. Jammu and Kashmir
D. Sikkim

Answer and Explanation

Answer: B

Rohtang tunnel in Himachal Pradesh is named as Atal tunnel.

Question 3:Cabinet has approved Atal Bhujal Yojana (ATAL JAL) with a budget of _________ aimed at sustainable groundwater management.
A. Rs 6000 crores
B. Rs 7000 crores
C. Rs 8000 crores
D. Rs 9000 crores

Answer and Explanation

Answer: A

Cabinet has approved Atal Bhujal Yojana (ATAL JAL) with a budget of Rs 6000 crores aimed at sustainable groundwater management.

Question 4:Information and Broadcasting Minister Prakash Javadekar announced that Government will bring Digital Radio in ___________ at an annual Akashvani awards function in New Delhi.
A. 2024
B. 2025
C. 2026
D. 2023

Answer and Explanation

Answer: A

Information and Broadcasting Minister Prakash Javadekar announced that Government will bring Digital Radio in 2024 at an annual Akashvani awards function in New Delhi.

Question 5:Kamareddy district of ______________ secured the United Nations International Children’s and Education Fund (Unicef)-2019 Award for effective implementation of Swachh Bharat Mission in water sanitation and hygiene sectors.
A. Telangana
B. Andhra Pradesh
C. Karnataka
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: A

Kamareddy district of Telangana secured the United Nations International Children’s and Education Fund (Unicef)-2019 Award for effective implementation of Swachh Bharat Mission in water sanitation and hygiene sectors.

Question 6:___________ CEO Dennis Muilenburg has stepped down from the post.
A. Lockheed Martin
B. Airbus
C. Boeing
D. Northrop Grumman

Answer and Explanation

Answer: C

Boeing CEO Dennis Muilenburg has stepped down from the post.

Question 7:Which start-up has topped LinkedIn Top Startups 2019 List?
A. Tapchief
B. Cure.fit
C. Oyo
D. Bounce

Answer and Explanation

Answer: C

1. Oyo || 2. Cure.fit || 3. Tapchief || 4. Razorpay || 5. Bounce

Question 8:Telangana Government has declared 2020 as ‘Year of AI (Artificial Intelligence)’.
A. Telangana
B. Andhra Pradesh
C. Karnataka
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: A

Telangana Government has declared 2020 as ‘Year of AI (Artificial Intelligence)’.

Question 9:The first tripartite MoU was signed between the department of Fisheries Government of India, ______________ and the Government of Tamil Nadu for the implementation of Fisheries and Aquaculture Development Fund.
A. NARBARD
B. BIRD
C. SEBI
D. NHB

Answer and Explanation

Answer: A

The first tripartite MoU was signed between the department of Fisheries Government of India, NARBARD and the Government of Tamil Nadu for the implementation of Fisheries and Aquaculture Development Fund.

Question 10:India’s shuttler Maisnam Meiraba Luwang has won the Men’s singles _____________ Junior International Badminton Series 2019.
A. Nepal
B. Bangladesh
C. Bhutan
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: B

India’s shuttler Maisnam Meiraba Luwang has won the Men’s singles Bangladesh Junior International Badminton Series 2019 in Dhaka, Bangladesh.

Daily Current Affairs: 28 December

General Knowledge Tests for December-2019
Happy Learning!
December-1December-2December-3December-4December-5
December-6December-7December-8December-9December-10
December-11December-12December-13December-14December-15
December-16December-17December-18December-19December-20
December-21December-22December-23December-24December-25
December-26December-27December-28December-29December-30December-31

Daily Current Affairs 28 December 2019 Current Affairs Quiz 28 December 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest