Current Affairs Quiz 29 December 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 29 December 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 29 December 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 29 December 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 29 December 2019

Question 1:Health Minister Dr Harsh Vardhan has inaugurated the 2nd edition of “Eat Right Mela” of Food Safety and Standards Authority of India in ___________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: A

Health Minister Dr Harsh Vardhan has inaugurated the 2nd edition of “Eat Right Mela” of Food Safety and Standards Authority of India in New Delhi.

Question 2:Economist and Political Analyst __________ released a book titled “Politics of Opportunism: Regional Parties, Coalitions, Centre-State Relations In India” authored by RPN Singh.
A. Cho Ramaswamy
B. S Gurumurthy
C. Subramanian Swamy
D. Rajiv Malhotra

Answer and Explanation

Answer: B

Economist and Political Analyst S Gurumurthy released a book titled “Politics of Opportunism: Regional Parties, Coalitions, Centre-State Relations In India” authored by RPN Singh.

Question 3: Finance Minister has launched an e-auction platform ____________.
A. eBkray
B. eBaazar
C. eAuction
D. eMandi

Answer and Explanation

Answer: A

Finance Minister has launched an e-auction platform “eBkray“.

Question 4:India’s ophthalmologist Dr Santosh G Honavar is conferred with the _____________ Academy of Ophthalmology’s (AAO) highest award Life Achievement honour.
A. American
B. British
C. German
D. Spanish

Answer and Explanation

Answer: A

India’s ophthalmologist Dr Santosh G Honavar is conferred with the American Academy of Ophthalmology’s (AAO) highest award Life Achievement honour.

Question 5:_______________ has taken over as the new president of The Associated Chambers of Commerce & Industry of India
A. Niranjan Hiranandani
B. Alka Bhatia
C. Chandru Raheja
D. Lakhumal Hiranandani

Answer and Explanation

Answer: A

Niranjan Hiranandani has taken over as the new president of The Associated Chambers of Commerce & Industry of India

Question 6:______________ has tied up with Magicbricks for listing and e-auctioning of immovable properties repossessed by it in NPA recovery proceedings.
A. HDFC Bank
B. Kotak bank
C. Federal Bank
D. South Indian Bank

Answer and Explanation

Answer: C

Federal Bank has tied up with Magicbricks for listing and e-auctioning of immovable properties repossessed by it in NPA recovery proceedings.

Question 7:Virat Kohli and ____________ were the only Indians in Wisden’s T20 International team of the decade.
A. Rohit Sharma
B. MS Dhoni
C. Jasprit Bumrah
D. R Ashwin

Answer and Explanation

Answer: C

Virat Kohli and Jasprit Bumrah were the only Indians in Wisden’s T20 International team of the decade.

Question 8:Abhinav Lohan has won _____________ Open Golf Championship.
A. Bengaluru
B. Noida
C. Gurugram
D. Jaipur

Answer and Explanation

Answer: A

Abhinav Lohan has won Bengaluru Open Golf Championship.

Question 9:In Jharkhand, Grand Alliance leader ____________ will take oath as Chief Minister on the 29th December.
A. Hemant Soren
B. Shibu Soren
C. Raghubar Das
D. Arjun Munda

Answer and Explanation

Answer: A

In Jharkhand, Grand Alliance leader Hemant Soren will take oath as Chief Minister on the 29th December.

Question 10:Kotak Mahindra Bank has partnered with Pine Labs to enable EMIs on debit cards.
A. HDFC Bank
B. Kotak Mahibank bank
C. Indian Bank
D. South Indian Bank

Answer and Explanation

Answer: B

Kotak Mahindra Bank has partnered with Pine Labs to enable EMIs on debit cards.

Daily Current Affairs: 29 December

General Knowledge Tests for December-2019
Happy Learning!
December-1December-2December-3December-4December-5
December-6December-7December-8December-9December-10
December-11December-12December-13December-14December-15
December-16December-17December-18December-19December-20
December-21December-22December-23December-24December-25
December-26December-27December-28December-29December-30December-31

Daily Current Affairs 29 December 2019 Current Affairs Quiz 29 December 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest