Current Affairs Quiz 31 December 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 31 December 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 31 December 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 31 December 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 31 December 2019

Question 1:General Manoj Mukund Naravane took charge as the __________ Chief of Army Staff.
A. 28th
B. 29th
C. 30th
D. 31st

Answer and Explanation

Answer: A

General Manoj Mukund Naravane took charge as the 28th Chief of Army Staff.

Question 2:S S Deswal has been given the additional charge to head ___________ replacing R R Bhatnagar.
A. CISF
B. CRPF
C. ITBP
D. BSF

Answer and Explanation

Answer: B

S S Deswal has been given the additional charge to head Central Reserve Police Force replacing R R Bhatnagar.

Question 3:Minister for Environment, Forest and Climate Change released the __________ edition of ‘India State of Forest Report (ISFR)’ in New Delhi.
A. 16th
B. 17th
C. 18th
D. 19th

Answer and Explanation

Answer: A

Minister for Environment, Forest and Climate Change released the 16th edition of ‘India State of Forest Report (ISFR)’ in New Delhi. Area-wise, Madhya Pradesh has the largest forest cover in the country.

Question 4:DefExpo India-2020 to be held in ___________ for the first time.
A. Lucknow
B. Kanpur
C. Indore
D. Jabalpur

Answer and Explanation

Answer: A

DefExpo India-2020 to be held in Lucknow for the first time. Theme: ‘India: The Emerging Defence Manufacturing Hub’.

Question 5:American songwriter Allee Willis who has passed away, penned the iconic “I’ll Be There For You” track for the long-running television show ___________.
A. Friends
B. The Big Bang Theory
C. How I met your mother
D. Two and half man

Answer and Explanation

Answer: A

American songwriter Allee Willis who has passed away, penned the iconic “I’ll Be There For You” track for the long-running television show “Friends”.

Question 6:NASA Astronaut ___________ has created a record for the longest single spaceflight by a woman.
A. Anne McClain
B. Jessica Meir
C. Christina Koch
D. Emma Hague

Answer and Explanation

Answer: C

NASA Astronaut Christina Koch has created a record for the longest single spaceflight by a woman.

Question 7:Merchant Discount Rate (MDR) charges for businesses with over ________ annual revenues will be waived off from January 1, 2020.
A. Rs 30 crore
B. Rs 40 crore
C. Rs 50 crore
D. Rs 60 crore

Answer and Explanation

Answer: C

Merchant Discount Rate (MDR) charges for businesses with over Rs 50 crore annual revenues will be waived off from January 1, 2020.

Question 8:SBI will implement OTP-based ATM cash withdrawals of ____________ and above between 8 am and 8 pm from January 1 2020.
A. Rs 10,000
B. Rs 15,000
C. Rs 20,000
D. Rs 25,000

Answer and Explanation

Answer: A

SBI will implement OTP-based ATM cash withdrawals of Rs 10,000 and above between 8 am and 8 pm from January 1 2020.

Question 9:___________ Chief Minister Sarbananda Sonowal has launched torch relay of Khelo India Youth Games.
A. Assam
B. Nagaland
C. Tripura
D. Sikkim

Answer and Explanation

Answer: A

Assam Chief Minister Sarbananda Sonowal has launched torch relay of Khelo India Youth Games.

Question 10:_____________ pace bowler Peter Siddle has announced his retirement from International Cricket.
A. England
B. Australia
C. South Africa
D. New Zealand

Answer and Explanation

Answer: B

Australian pace bowler Peter Siddle has announced his retirement from International Cricket.

Daily Current Affairs: 31 December

General Knowledge Tests for December-2019
Happy Learning!
December-1December-2December-3December-4December-5
December-6December-7December-8December-9December-10
December-11December-12December-13December-14December-15
December-16December-17December-18December-19December-20
December-21December-22December-23December-24December-25
December-26December-27December-28December-29December-30December-31

Daily Current Affairs 31 December 2019 Current Affairs Quiz 31 December 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest