Content Ad 002

Current Affairs Quiz 7 December 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7 December 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7 December 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7 December 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 7 December 2018

Question 1: Who is the CEO of HUL?
A. Sujiv Mehta
B. Sanjiv Mehta
C. Sanjay Mehta
D. Sujay Mehta

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: Sanjiv Mehta || Parent organization: Unilever || Headquarters: Mumbai || Founders: Lever Brothers, United Traders Ltd., Hindustan Vanaspati Mfg. Co. Ltd.

Question 2: World Athletics Championships 2023 will be held in Budapest, ____________.
A. Austria
B. Germany
C. Italy
D. Hungary

Answer and Explanation

Answer: D

World Athletics Championships 2023 will be held in Budapest, Hungary.

Question 3: Where is the head quarter of New India Assurance?
A. Mumbai
B. Kolkata
C. New Delhi
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Mumbai || CEO: Shri G. Srinivasan (Aug 2011–) || Founder: Dorabji Tata

Question 4: Fitch Ratings has revised India’s GDP growth forecast to ________ from __________ for current FY.
A. 7.2% and 7.3%
B. 7.1% and 7.4%
C. 7.1% and 7.3%
D. 7.2% and 7.4%

Answer and Explanation

Answer: D

Fitch Ratings has revised India’s GDP growth forecast to 7.2% from 7.4% for current FY.

Question 5: What is the capital of Panama?
A. Panama City
B. Panna
C. Panamain
D. Panamish

Answer and Explanation

Answer: A

Capital : Panama City || President : Juan Carlos Varela || Vice President : Isabel Saint Malo || Official Currencies : Balboa, US Dollar || Official language : Spanish

Question 6: Charlotte Prodger ________ has won the Turner Prize for 2018 for her solo exhibition ‘BRIDGIT/Stoneymollan Trail’.
A. Italian
B. Spanish
C. British
D. German

Answer and Explanation

Answer: C

Charlotte Prodger (British) has won the Turner Prize for 2018 for her solo exhibition ‘BRIDGIT/Stoneymollan Trail’.

Question 7: The _________ Academy Awards ceremony, presented by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences, will honor the best films of 2018 in Hollywood, Los Angeles, California.
A. 90th
B. 92nd
C. 91st
D. 93rd

Answer and Explanation

Answer: C

The 91st Academy Awards ceremony, presented by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences, will honor the best films of 2018 and will take place at the Dolby Theatre in Hollywood, Los Angeles, California.

Question 8: Indian Coast Guard has conducted Exercise ___________ at sea off Port Blair.
A. Clean Sea-2018
B. Cleaning Sea-2018
C. Sea Clean -2018
D. Sea Cleaning -2018

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Coast Guard has conducted Exercise ‘Clean Sea-2018’ at sea off Port Blair.

Question 9: Which of the following is the partner country in International Gita Mahotsav?
A. Sri Lanka
B. Sumatra
C. Bali
D. Mauritius

Answer and Explanation

Answer: D

Mauritius is the partner country in International Gita Mahotsav.

Question 10: ____________ has been appointed as new chief economic adviser for 3 years.
A. Krishna Subramanian
B. Arvind Subramanian
C. Murthy Subramanian
D. Krishnamurthy Subramanian

Answer and Explanation

Answer: D

Krishnamurthy Subramanian has been appointed as new chief economic adviser for 3 years.

Daily Current Affairs: 7 December

General Knowledge Tests for December-2018
Happy Learning!
Dec.-1Dec.-2Dec.-3Dec.-4Dec.-5
Dec.-6Dec.-7

Daily Current Affairs 7 December 2018 Current Affairs Quiz 7 December 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img