Content Ad 002

Current Affairs Quiz 5 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 5 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 5 February 2020

Question 1:Indian Navy has conducted a coastal security exercise named ‘Malta Abhiyan’ in ___________.
A. Kolkata
B. Mumbai
C. Chennai
D. Surat

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Navy has conducted a coastal security exercise named ‘Malta Abhiyan’ in Kolkata.

Question 2:According to United Nations Development Programme (UNDP), ______________ has emerged as the best performing state in Sustainable Development Goals (SDG) India Index 2019.
A. Andhra Pradesh
B. Telangana
C. Gujarat
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: B

According to United Nations Development Programme (UNDP), Telangana has emerged as the best performing state in Sustainable Development Goals (SDG) India Index 2019.

Question 3:The 12th edition of the annual South Asia Conference was held in ______________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

The 12th edition of the annual South Asia Conference was held in New Delhi. Theme: ‘Neighbourhood First” Policy: Regional Perceptions’.

Question 4:Pramod Agrawal assumed charge as the new Chairman and Managing Director of ___________.
A. Coal India
B. ONGC
C. IOCL
D. BHEL

Answer and Explanation

Answer: A

Pramod Agrawal assumed charge as the new Chairman and Managing Director of Coal India.

Question 5: Lingam Venkat Prabhakar has been appointed as the new CEO of ____________.
A. Canara Bank
B. Indian Bank
C. Syndicate Bank
D. Bank of India

Answer and Explanation

Answer: A

Lingam Venkat Prabhakar has been appointed as the new CEO of Canara Bank. Headquarters: Bengaluru || Founder: Ammembal Subba Rao Pai || Founded: 1 July 1906

Question 6:Indian Women’s footballer Ngangom Bala Devi has become the first Indian woman to earn a professional football contract abroad after signing for ____________ giant Rangers FC.
A. German
B. Spanish
C. Scottish
D. British

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Women’s footballer Ngangom Bala Devi has become the first Indian woman to earn a professional football contract abroad after signing for Scottish giant Rangers FC.

Question 7:___________ will be charging Rs 1200/day Sustainable Development Fee for tourists from India, the Maldives and Bangladesh, beginning July 2020.
A. Myanmar
B. Nepal
C. Bhutan
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: C

Bhutan will be charging Rs 1200/day Sustainable Development Fee for tourists from India, the Maldives and Bangladesh, beginning July 2020.

Question 8:Flipkart has shut down online fashion store ____________.
A. Jabong
B. Myntra
C. 2gud
D. Upstream

Answer and Explanation

Answer: A

Jabong.com was an Indian fashion and lifestyle e-commerce portal founded by Praveen Sinha, Lakshmi Potluri, Arun Chandra Mohan and Manu Kumar Jain.

Question 9:Gopal Baglay has been appointed Indian High Commissioner to _____________ replacing Taranjit Singh Sandhu.
A. Myanmar
B. Nepal
C. Bhutan
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: D

Gopal Baglay has been appointed Indian High Commissioner to Sri Lanka replacing Taranjit Singh Sandhu.

Question 10:The 21st edition of Kala Ghoda Art Festival has started in Mumbai.
A. Kolkata
B. Mumbai
C. Chennai
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: B

The 21st edition of Kala Ghoda Art Festival has started in Mumbai.

Daily Current Affairs: 5 February

Daily Current Affairs 5 February 2020 Current Affairs Quiz 5 February 2020 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img