Current Affairs Quiz 1 January 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 1 January 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 1 January 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 1 January 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 1 January 2019

Question 1: Who is the CEO of ICC?
A. Dave Richardson
B. Kavin Richardson
C. David Richardson
D. Mathew Richardson

Answer and Explanation

Answer: A

International Cricket Council (ICC):- Chairperson: Shashank Manohar || CEO: Dave Richardson || Headquarters: Dubai, United Arab Emirates

Question 2: Where is the headquarter of CCI?
A. Pune
B. New Delhi
C. Mumbai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: B

CII:- Headquarters: New Delhi || President: Mr. Rakesh Bharti Mittal.

Question 3: Who is the CEO of SBI Life Insurance Company ?
A. Sanjeev Nautiyal
B. Rajeev Nautiyal
C. Mohit Suri
D. Amit Seth

Answer and Explanation

Answer: A

State Bank of India Life Insurance Company:- MD & CEO: Sanjeev Nautiyal || Headquarters: Mumbai || Tagline: With Us, You are Sure

Question 4: ____________ dancer Anindita Neogy Anaam will be awarded by the National Nritya Shiromani award.
A. Kathak
B. Kathkali
C. Bihu
D. Kuchipudi

Answer and Explanation

Answer: A

Kathak dancer Anindita Neogy Anaam will be awarded by the National Nritya Shiromani award.

Question 5: ___________ Minister Dharmendra Pradhan has launched the Ujjwala Sanitary Napkin initiative in Bhubaneswar.
A. Petroleum
B. Health
C. Rural Development
D. Home

Answer and Explanation

Answer: A

Petroleum Minister Dharmendra Pradhan has launched the Ujjwala Sanitary Napkin initiative in Bhubaneswar.

Question 6: The Chang’e-4 from ___________ has entered a planned orbit for the first ever soft landing on the far side of the moon.
A. Hong Kong
B. Japan
C. China
D. South Korea

Answer and Explanation

Answer: C

The Chang’e-4 from China has entered a planned orbit for the first ever soft landing on the far side of the moon.

Question 7: What is the capital of Uzbekistan?
A. Ashgabat
B. Dushanbe
C. Tashkent
D. Minsk

Answer and Explanation

Answer: C

Capital: Tashkent || Currency: Uzbekistani soʻm || President: Shavkat Mirziyoyev

Question 8: Where is the headquarter of Allahabad Bank?
A. Kolkata
B. Allahabad
C. Varanasi
D. Lucknow

Answer and Explanation

Answer: A

Allahabad Bank:- Headquarters: Kolkata || MD & CEO: Mallikarjuna Rao || Tagline: A tradition of trust

Question 9: ____________ refers to a process in which publicly owned companies can make further issue of shares to the public through an offer document.
A. FPO
B. IPO
C. NPO
D. IMO

Answer and Explanation

Answer: A

Follow-On Public Offering refers to a process in which publicly owned companies can make further issue of shares to the public through an offer document. IPO is the first public issue of the company’s shares. On the other hand, FPO is the second or third public issue of the shares of the company.

Question 10: The ________ edition of women’s national boxing championships was started in Vijayanagara, Karnataka.
A. 4th
B. 1st
C. 2nd
D. 3rd

Answer and Explanation

Answer: D

The third edition of women’s national boxing championships was started in Vijayanagara, Karnataka.

Daily Current Affairs: 1 January

General Knowledge Tests for January-2019
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4Jan-5
Jan-6Jan-7Jan-8Jan-9Jan-10
Jan-11Jan-12Jan-13Jan-14Jan-15
Jan-16Jan-17Jan-18Jan-19Jan-20
Jan-21Jan-22Jan-23Jan-24Jan-25
Jan-26Jan-27Jan-28Jan-29Jan-30
Jan-31

Daily Current Affairs 1 January 2019 Current Affairs Quiz 1 January 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest