Current Affairs Quiz 19 January 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 19 January 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 19 January 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 19 January 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 19 January 2019

Question 1: Who is the CEO of BHEL?
A. Atul Sobti
B. Krishna Sobti
C. Atul Gupta
D. Heera Kasliawal

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: Atul Sobti || Headquarters: New Delhi || Founder: Government of India || Subsidiaries: NTPC BHEL Power Projects Private Limited

Question 2: Boxer Mary Kom of __________ will be the event ambassador for the 16th Tata Mumbai Marathon.
A. Tripura
B. Manipur
C. Nagaland
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: B

Boxer Mary Kom will be the event ambassador for the 16th Tata Mumbai Marathon.

Question 3: Acc. to India Ratings and Research (Ind-Ra), The GDP forecast for India in FY 2019-20 will be ___________.
A. 7.3%
B. 7.6%
C. 7.5%
D. 7.4%

Answer and Explanation

Answer: C

Acc. to India Ratings and Research (Ind-Ra), The GDP forecast for India in FY 2019-20 will be 7.5%.

Question 4: BES EXPO 2019 is the 25th International conference and exhibition on terrestrial and satellite broadcasting was held in __________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

BES EXPO 2019 is the 25th International conference and exhibition on terrestrial and satellite broadcasting.

Question 5: Justice __________ has taken oath as the 26th Chief Justice of Pakistan.
A. Asif Saeed Khosla
B. Asif Saeed Khosa
C. Asif Saneef Khosa
D. Asif Hanif Khosa

Answer and Explanation

Answer: B

Justice Asif Saeed Khosa has taken oath as the 26th Chief Justice of Pakistan.

Question 6: Mary Jane Oliver was an _____________ poet who won the National Book Award and the Pulitzer Prize.
A. Spanish
B. British
C. American
D. German

Answer and Explanation

Answer: C

Mary Jane Oliver was an American poet who won the National Book Award and the Pulitzer Prize. In 2007 The New York Times described her as “far and away, this country’s best-selling poet.”

Question 7: ____________ is the focus country at 9th Hyderabad literary festival (HLF) which will start from January 25.
A. Japan
B. China
C. Korea
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: B

China is the focus country at 9th Hyderabad literary festival (HLF) which will start from January 25.

Question 8:Diffo Bridge is 426.60 metre long over __________ River in Lower Dibang Valley District in Arunachal Pradesh.
A. Chipu
B. Lohit
C. Mohit
D. Padma

Answer and Explanation

Answer: A Diffo Bridge is 426.60 metre long over Chipu River in Lower Dibang Valley District in Arunachal Pradesh.

Question 9: SEBI was formed on 12 April _________.
A. 1990
B. 1991
C. 1993
D. 1992

Answer and Explanation

Answer: D

SEBI:- Headquarter: Mumbai, Maharashtra || Chairman: Ajay Tyagi || Formed: 12 April 1992.

Question 10: Who is the MD of HDFC Bank?
A. Uday Misra
B. Aditya Puri
C. B Sriram
D. K Shivan

Answer and Explanation

Answer: B

HDFC Bank:- Headquarters: Mumbai || MD: Aditya Puri || Tagline: We Understand your world.

Daily Current Affairs: 19 January

General Knowledge Tests for January-2019
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4Jan-5
Jan-6Jan-7Jan-8Jan-9Jan-10
Jan-11Jan-12Jan-13Jan-14Jan-15
Jan-16Jan-17Jan-18Jan-19Jan-20
Jan-21Jan-22Jan-23Jan-24Jan-25
Jan-26Jan-27Jan-28Jan-29Jan-30
Jan-31

Daily Current Affairs 19 January 2019 Current Affairs Quiz 19 January 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest