Content Ad 002

Current Affairs Quiz 8 January 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 January 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 January 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 January 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 8 January 2020

Question 1:Defence Minister Rajnath Singh has inaugurated the National Traders Convention in_____________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Jodhpur
D. Udaipur

Answer and Explanation

Answer: A

Defence Minister Rajnath Singh has inaugurated the National Traders Convention at Ramlila Maidan, Delhi.

Question 2:______________ Government will set up Vikram Sarabhai Children Innovation Center in state.
A. Karnataka
B. Gujarat
C. Maharashtra
D. Tamil Nadu

Answer and Explanation

Answer: B

Gujarat Government will set up Vikram Sarabhai Children Innovation Center in state.

Question 3: Gujarat Chief Minister Vijay Rupani inaugurated International Kite Festival 2020 in ____________ as a part of the official celebration of ‘Uttarayan’or ‘Makar Sankranti’.
A. Ahmedabad
B. Gandhinagar
C. Surat
D. Vadodara

Answer and Explanation

Answer: A

Gujarat Chief Minister Vijay Rupani inaugurated International Kite Festival 2020 in Ahmedabad as a part of the official celebration of ‘Uttarayan’ or ‘Makar Sankranti’.

Question 4:_____________ will host the 3rd international symposium on Marine Ecosystems Challenges and Opportunities (MECOS-3).
A. Kochi
B. Thiruvananthapuram
C. Munnar
D. Coimbatore

Answer and Explanation

Answer: A

Kochi will host the 3rd international symposium on Marine Ecosystems Challenges and Opportunities (MECOS-3).

Question 5:What is the Capital of Cuba?
A. Havana
B. Santo Domingo
C. Varadero
D. Lima

Answer and Explanation

Answer: A

Cuba: Capital: Havana || President: Miguel Díaz-Canel

Question 6:ISRO has proposed Human Space Flight Centre (HSFC) at Challakere in Chitradurga district of ___________.
A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

ISRO has proposed Human Space Flight Centre (HSFC) at Challakere in Chitradurga district of Karnataka.

Question 7:Uber Technologies and automaker ______________ have teamed up to develop Electric Air Taxis which is aimed to make small self-flying cars to ease urban congestion.
A. Ford Motor
B. Tata Motor
C. Hyundai Motor
D. Chevrolet

Answer and Explanation

Answer: C

Uber Technologies and automaker Hyundai Motor have teamed up to develop Electric Air Taxis which is aimed to make small self-flying cars to ease urban congestion.

Question 8:The two Indian private sector lenders __________ and ICICI Bank will close their operations in Sri Lanka.
A. Axis Bank
B. Kotak Bank
C. HDFC Bank
D. Yes Bank

Answer and Explanation

Answer: A

The two Indian private sector lenders Axis Bank and ICICI Bank will close their operations in Sri Lanka.

Question 9:According to National Statistical Office (NSO), India’s GDP Growth has been forecasted to ___________ in the current fiscal.
A. 5.0%
B. 5.2%
C. 5.3%
D. 5.5%

Answer and Explanation

Answer: A

According to National Statistical Office (NSO), India’s GDP Growth has been forecasted to 5% in the current fiscal.

Question 10:The first edition of Khelo India University Games is scheduled to be held at the KIIT University in __________.
A. Cuttack
B. Bhubaneswar
C. Puri
D. Rourkela

Answer and Explanation

Answer: B

The first edition of Khelo India University Games is scheduled to be held at the KIIT University in Bhubaneswar.

Daily Current Affairs: 8 January

Daily Current Affairs 8 January 2020 Current Affairs Quiz 8 January 2020 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img
Free Live Webinar Update