Current Affairs Quiz 10 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 10 July 2019

Question 1:Who is the Director of ISRO?
A. Kailasavadivoo Sivan
B. AS Kiran Kumar
C. S Christopher
D. AP Hota

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Bengaluru || Founder: Vikram Sarabhai || Founded: 15 August 1969 || Director: Kailasavadivoo Sivan || Subsidiary: Vikram Sarabhai Space Centre

Question 2:Who is the CEO of NIIF?
A. Sanjay Bose
B. Sujoy Bose
C. Champat Rai
D. Saurabh Raj Jain

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: Sujoy Bose || Headquarters: Mumbai || CFO: Saurabh Raj Jain (CFO) || Founded: February 2015

Question 3:Who is the Chairman of NHAI?
A. Sanjeev Ranjan
B. Sanjeev Mistry
C. Rakesh Kumar
D. JP Kriplani

Answer and Explanation

Answer: A

Founded: 1988 || Sector: Indian National Highway System || Purpose: Development and maintenance of national highways || Jurisdiction: India || Headquarters: New Delhi || Agency executive: Sanjeev Ranjan (Chairman)

Question 4:Where is the headquarter of WEF?
A. Cologny
B. Zurich
C. Geneva
D. Lausanne

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Cologny, Switzerland || Founder: Klaus Schwab || Founded: January 1971 || Motto: Committed to improving the state of the world || Leader: Klaus Schwab

Question 5:___________ Tejas Express is set become first train to be operated by Private Companies.
A. Delhi-Lucknow
B. Delhi-Chandigarh
C. Mumbai-Panaji
D. Mumbai-Pune

Answer and Explanation

Answer: A

Delhi-Lucknow Tejas Express is set become first train to be operated by Private Companies.

Question 6:The annual Bonalu festival has started at Jagadamba temple in _________,Hyderabad Telangana.
A. Latur Fort
B. Kolar Fort
C. Golconda Fort
D. Gulbarg Fort

Answer and Explanation

Answer: C

The annual Bonalu festival has started at Jagadamba temple in Golconda Fort,Hyderabad Telangana.

Question 7:__________ was elected as the member of UNESCO’s Intergovernmental Oceanographic Commission.
A. Senegal
B. Oman
C. Egypt
D. Morocco

Answer and Explanation

Answer: C

Egypt was elected as the member of UNESCO’s Intergovernmental Oceanographic Commission.

Question 8:First Golden Card Visa of ___________ was issued to an Indian expat businessman Lalu Samuel.
A. Muscat
B. Cairo
C. Doha
D. Sharjah

Answer and Explanation

Answer: D

First Golden Card Visa of Sharjah was issued to an Indian expat businessman Lalu Samuel.

Question 9:Sportswear Brand Vector X has appointed Indian ___________ Dalima Chhibber as its Brand Ambassador.
A. Footballer
B. Cricketer
C. Wrestler
D. Sprinter

Answer and Explanation

Answer: A

Sportswear Brand Vector X has appointed Indian Footballer Dalima Chhibber as its Brand Ambassador.

Question 10:Where is the Headquarter of BCCI?
A. Bengaluru
B. Mumbai
C. Delhi
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: B

President: C.K. Khanna || Headquarters: Mumbai || Chief Exec: Rahul Johri || Women’s coach: W. V. Raman || Men’s coach: Ravi Shastri || Founded: December 1928

Daily Current Affairs: 10 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 10 July 2019 Current Affairs Quiz 10 July 2019 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest