Current Affairs Quiz 16 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 16 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 16 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 16 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 16 July 2019

Question 1:What is the Currency of Kyrgyzstan?
A. Som
B. Dong
C. Yen
D. Baht

Answer and Explanation

Answer: A

Capital of Kyrgyzstan: Bishkek || Currency of Kyrgyzstan: Kyrgyzstani Som.

Question 2:Goa is a state in western India with coastlines stretching along the Arabian Sea. Its long history as a _____________ colony prior to 1961 is evident in its preserved 17th-century churches and the area’s tropical spice plantations.
A. Italian
B. Portuguese
C. British
D. French

Answer and Explanation

Answer: B

Goa is a state in western India with coastlines stretching along the Arabian Sea. Its long history as a Portuguese colony prior to 1961 is evident in its preserved 17th-century churches and the area’s tropical spice plantations.

Question 3:Who is the Governor of Gujarat?
A. Vishwa Harichandan
B. Kalraj Mishra
C. Shusri Anasuyian
D. Acharya Dev Vrat

Answer and Explanation

Answer: D

Acharya Dev Vrat is an Indian politician serving as the Governor of Gujarat since July 2019. He was aryasamaj pracharak and served previously as the principal of a Gurukul in Kurukshetra, Haryana. Being the Governor of Himachal Pradesh, he is also the Chancellor of state universities of Himachal Pradesh.

Question 4:The United Nations, at its General Assembly in November 2014, declared ___________ as World Youth Skills Day.
A. 14 July
B. 16 July
C. 17 July
D. 15 July

Answer and Explanation

Answer: D

The United Nations, at its General Assembly in November 2014, declared 15 July as World Youth Skills Day.

Question 5:Palau has become the ___________ Signatory Country to join the International Solar Alliance.
A. 72th
B. 73th
C. 74th
D. 76th

Answer and Explanation

Answer: D

Palau has become the 76th Signatory Country to join the International Solar Alliance.

Question 6:Hussain Muhammad Ershad was a __________ Army Chief and politician who served as the President of __________ from 1983 to 1990, a time many consider to have been a military dictatorship.
A. Afghanistan
B. Pakistan
C. Bangladesh
D. Maldives

Answer and Explanation

Answer: C

Hussain Muhammad Ershad was a Bangladeshi Army Chief and politician who served as the President of Bangladesh from 1983 to 1990, a time many consider to have been a military dictatorship.

Question 7:Where is the Headquarter of OYO Rooms?
A. Ghaziabad
B. Noida
C. Gurugram
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: C

OYO Rooms: Founder and CEO: Ritesh Agarwal || Founded: 2013 || Headquarters: Gurugram

Question 8:___________ has offered $250 million loan to Kerala Government for Resilient Kerala project.
A. WEF
B. IMF
C. World Bank
D. UNDP

Answer and Explanation

Answer: C

World Bank has offered $250 million loan to Kerala Government for Resilient Kerala project.

Question 9:Former India wicketkeeper Kiran More has been appointed as the Interim coach of ____________’s senior National team.
A. USA
B. Canada
C. Mexico
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: A

Former India wicketkeeper Kiran More has been appointed as the Interim coach of USA’s senior National team.

Question 10:The Indian Women’s Football Team has jumped six places to reach ___________ spot in the latest FIFA team rankings 2019 (In July 2019).
A. 56th
B. 55th
C. 57th
D. 58th

Answer and Explanation

Answer: C

The Indian Women’s Football Team has jumped six places to reach 57th spot in the latest FIFA team rankings 2019 (In July 2019).

Daily Current Affairs: 16 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 16 July 2019 Current Affairs Quiz 16 July 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]