Current Affairs Quiz 2 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 2 July 2019

Question 1:Who is the Governor of Tamil Nadu?
A. Banwarilal Purohit
B. Edappadi K. Palaniswami
C. Guljari Lal Nanda
D. Prahlaad Sharma

Answer and Explanation

Answer: A

Tamil Nadu Capital: Chennai || Chief Minister: Edappadi K. Palaniswami || Governor: Banwarilal Purohit.

Question 2:Jaya Arunachalam was an Indian social worker and the founder of Working Women’s Forum, a non-governmental organization based in the Indian state of __________.
A. Karnataka
B. Tamil Nadu
C. Kerala
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: B

Jaya Arunachalam was an Indian social worker and the founder of Working Women’s Forum, a non-governmental organization based in the Indian state of Tamil Nadu, working for the welfare of marginalized women.

Question 3:The 20th Edition of International Indian Film Academy (IIFA) Awards will be held in ___________.
A. Mauritius
B. Maldives
C. Nepal
D. Myanmar

Answer and Explanation

Answer: C

The 20th Edition of International Indian Film Academy (IIFA) Awards will be held in Nepal.

Question 4:______________ has withdrew from The International Whaling Commission.
A. Japan
B. Russia
C. Italy
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: A

Japan has withdrew from The International Whaling Commission. The International Whaling Commission (IWC) is an international body set up by the terms of the International Convention for the Regulation of Whaling (ICRW).

Question 5:Which of the following is not the Deputy Governors of RBI?
A. Viral Acharya
B. BP Kanungo
C. MK Jain
D. NS Vishwanathan

Answer and Explanation

Answer: A

Viral Acharya had resigned as RBI’s deputy governor 6 months before his term ends.

Question 6:What is the Capital of Vietnam?
A. Ha Long Bay
B. Ho Chi Minh City
C. Hanoi
D. Da Nang

Answer and Explanation

Answer: C

Vietnam :- Capital: Hanoi || Currency: Vietnamese dong

Question 7:____________ has crowned first women’s FIH Pro League champions over Australia.
A. Portugal
B. Argentina
C. Netherlands
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: C

Netherlands has crowned first women’s FIH Pro League champions over Australia.

Question 8:Who has won OSJA Sportsperson Of The Year Award?
A. Amit Rohidas
B. Manpreet Singh
C. Harmanpreet Singh
D. Sardara Singh

Answer and Explanation

Answer: A

Sportsperson Of The Year :- Amit Rohidas Indian field hockey player

Question 9:India has ranked ________ in UN Women in Ministerial Position List 2019.
A. 78th
B. 77th
C. 79th
D. 76th

Answer and Explanation

Answer: A

India has ranked 78th in UN Women in Ministerial Position List 2019.

Question 10:India has signed Rs 200 crore deal with ____________ for acquiring Strum Ataka anti-tank missile.
A. Japan
B. Russia
C. Italy
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: B

India has signed Rs 200 crore deal with Russia for acquiring Strum Ataka anti-tank missile.

Daily Current Affairs: 2 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 2 July 2019 Current Affairs Quiz 2 July 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest