Current Affairs Quiz 21 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 21 July 2019

Question 1:Ministry of Road Transport and Highways will ask to declare all lanes at toll plazas on national highways as FASTag lanes from ____________.
A. December 1
B. April 1
C. January 1
D. March 1

Answer and Explanation

Answer: A

Ministry of Road Transport and Highways will ask to declare all lanes at toll plazas on national highways as FASTag lanes from December 1.

Question 2:Government eMarketplace and __________ has signed an MoU to set up GeM Organizational Transformation Team-Project Management Unit.
A. GAIL
B. SAIL
C. BHEL
D. NMDC

Answer and Explanation

Answer: B

Government eMarketplace and SAIL has signed an MoU to set up GeM Organizational Transformation Team-Project Management Unit.

Question 3:___________ has pulled out $300 million lending to Amaravati Capital City Project in Andhra Pradesh.
A. WB
B. IMF
C. WEF
D. UNDP

Answer and Explanation

Answer: A

World Bank has pulled out $300 million lending to Amaravati Capital City Project in Andhra Pradesh. Reason: Several NGOs made representations and are opposing the project for building the city on Krishna River floodplains.

Question 4:India and China will carry out Military Exercise ‘Hand-in-Hand’ at ______________, Meghalaya in December 2019.
A. Williamnagar
B. Umroi
C. Ampati
D. Khliehriat

Answer and Explanation

Answer: B

India and China will carry out Military Exercise ‘Hand-in-Hand’ at Umroi, Meghalaya in December 2019.

Question 5:Benjamin Netanyahu has become Israel’s longest-serving Prime Minister, surpassing _____________.
A. Golda Meir
B. Menachem Begin
C. Moshe Dayan
D. David Ben-Gurion

Answer and Explanation

Answer: D

Benjamin Netanyahu has become Israel’s longest-serving Prime Minister, surpassing David Ben-Gurion. David Ben-Gurion was the primary national founder of the State of Israel and the first prime minister of Israel.

Question 6:The 5th edition of International Police Expo 2019 was concluded in ___________.
A. Kolkata
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

The 5th edition of International Police Expo 2019 was concluded in New Delhi.

Question 7:____________ has launched Digital Banking Platform ‘InstaBIZ’ for MSMEs.
A. HDFC Bank
B. Axis Bank
C. ICICI Bank
D. IDBI Bank

Answer and Explanation

Answer: C

ICICI Bank has launched Digital Banking Platform ‘InstaBIZ’ for MSMEs.

Question 8:Where is the headquarter of Andhra Bank?
A. Hyderabad
B. Visakhapatnam
C. Amaravati
D. Guntur

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Hyderabad || Founder: Bhogaraju Pattabhi Sitaramayya

Question 9:USA based Ebix has acquired travel portal ___________ for $337.8 million.
A. Yatra Online
B. Make My Trip
C. Happy Easy Go
D. Ixigo

Answer and Explanation

Answer: A

USA based Ebix has acquired travel portal Yatra Online for $337.8 million.

Question 10:Indian Army has successfully conducted trials of NAG 3rd Generation Anti-Tank Guided Missile at Pokhran Field Firing Ranges in ____________.
A. Odisha
B. Rajasthan
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Army has successfully conducted trials of NAG 3rd Generation Anti-Tank Guided Missile at Pokhran Field Firing Ranges in Rajasthan.

Daily Current Affairs: 21 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 21 July 2019 Current Affairs Quiz 21 July 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest