Current Affairs Quiz 23 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 23 July 2019

Question 1:Where is the headquarter of IAEA?
A. Vienna
B. Geneva
C. Paris
D. Berlin

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Vienna, Austria || Head: Yukiya Amano || Founded: 1957 || Membership: 171 Member States || Abbreviation: IAEA || Formation: 29 July 1957

Question 2:‘BhabhaKavach’ is indigenously produced lightweight Bullet Proof Jacket and is developed jointly by _____________ and public sector metals and metal alloys manufacturer MIDHANI.
A. Hindustan Aeronautics Limited
B. Ordnance Factories Board
C. Defence Research and Development Organisation
D. Bharat Dynamics

Answer and Explanation

Answer: B

‘BhabhaKavach’ is indigenously produced lightweight Bullet Proof Jacket and is developed jointly by Ordnance Factories Board and public sector metals and metal alloys manufacturer MIDHANI.

Question 3:Aditya L1 is a Solar mission is scheduled for launch in __________ by ISRO to study Corona of Sun.
A. 2020
B. 2022
C. 2021
D. 2023

Answer and Explanation

Answer: A

Aditya L1 is a Solar mission is scheduled for launch in 2020 by ISRO to study Corona of Sun.

Question 4:INS Sagardhwani has embarked on a two-month-long Sagar Maitri Mission from Southern Naval Command in ___________.
A. Kochi
B. Chennai
C. Thiruvananthapuram
D. Kanyakumari

Answer and Explanation

Answer: A

INS Sagardhwani has embarked on a two-month-long Sagar Maitri Mission from Southern Naval Command in Kochi.

Question 5:____________ elected as the leader of Britain’s Conservative Party and also won the contest to be the New Prime Minister of United Kingdom.
A. Jeremy Hunt
B. Nigel Farage
C. Theresa May
D. Boris Johnson

Answer and Explanation

Answer: D

Boris Johnson elected as the leader of Britain’s Conservative Party and also won the contest to be the New Prime Minister of United Kingdom.

Question 6:What is the Capital of Panama?
A. Destin
B. Pensacola
C. Panama City
D. Panamanian

Answer and Explanation

Answer: C

Panama: Capital: Panama City || Currency: Panamanian Balboa.

Question 7:World Brain Day is observed on _____________ by the World Federation of Neurology and International Headache Society.
A. July 21
B. July 22
C. July 23
D. July 24

Answer and Explanation

Answer: B

World Brain Day is observed on July 22 by the World Federation of Neurology and International Headache Society.

Question 8:______________ Based Aerospace and Defence Company Lockheed Martin has signed MoUs with 3 Indian startups-Terero Mobility, Sastra Robotics and NoPo Nanotechnologies.
A. USA
B. British
C. German
D. Russian

Answer and Explanation

Answer: A

USA Based Aerospace and Defence Company Lockheed Martin has signed MoUs with 3 Indian startups-Terero Mobility, Sastra Robotics and NoPo Nanotechnologies.

Question 9:The 11th biennial edition of DefExpo India-2020 is scheduled to be held ___________ in February 2020.
A. Jaipur
B. Lucknow
C. Indore
D. Nagpur

Answer and Explanation

Answer: C

The 11th biennial edition of DefExpo India-2020 is scheduled to be held Lucknow in February 2020.

Question 10:PV Sindhu won Silver medal after finishing second at the _________ after she was defeated by world number four Akane Yamaguchi of Japan.
A. Malaysia Open
B. Indonesia Open
C. Thailand Open
D. Singapore Open

Answer and Explanation

Answer: B

PV Sindhu won Silver medal after finishing second at the Indonesia Open after she was defeated by world number four Akane Yamaguchi of Japan.

Daily Current Affairs: 23 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 23 July 2019 Current Affairs Quiz 23 July 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest