Current Affairs Quiz 25 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 25 July 2019

Question 1:Ambikapur of _________ is selected as the second cleanest city after Indore under SBM.
A. Chhattisgarh
B. Karnataka
C. Madhya Pradesh
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: A

Ambikapur of Chhattisgarh is selected as the second cleanest city after Indore under SBM.

Question 2:Government of India has set a target of ___________ Rooftop Solar Projects Installation by 2022.
A. 30000 MegaWatt
B. 50000 MegaWatt
C. 40000 MegaWatt
D. 45000 MegaWatt

Answer and Explanation

Answer: C

Government of India has set a target of 40000 MegaWatt Rooftop Solar Projects Installation by 2022.

Question 3:Central Board of Direct Taxes celebrated the 159th Income Tax Day (Aaykar Diwas) on _____________.
A. 27th July
B. 26th July
C. 24th July
D. 25th July

Answer and Explanation

Answer: C

Central Board of Direct Taxes celebrated the 159th Income Tax Day (AaykarDiwas) on 24th July.

Question 4:______________ has become first state to reserve 75% Private Jobs for locals.
A. Andhra Pradesh
B. Karnataka
C. Telangana
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: A

Andhra Pradesh has become first state to reserve 75% Private Jobs for locals.

Question 5:Olympic Gold Medallist Indian _____________ Keshav Dutt was conferred with ‘Mohun Bagan Ratna’.
A. Field Hockey Player
B. Sprinter
C. Footballer
D. Wrestler

Answer and Explanation

Answer: A

Olympic Gold Medallist Indian field hockey player Keshav Dutt was conferred with ‘Mohun Bagan Ratna’.

Question 6:______________ has signed an MoU with BRICS of Commerce and Industry for promoting trade and investments between BRICS countries and eastern part of India.
A. Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry
B. Merchants’ Chamber of Commerce
C. Bharat Chamber of Commerce
D. Confederation of Indian Industry

Answer and Explanation

Answer: C

Bharat Chamber of Commerce has signed an MoU with BRICS of Commerce and Industry for promoting trade and investments between BRICS countries and eastern part of India.

Question 7:Telangana Government and ‘World Economic Forum’s Centre for Fourth Industrial Revolution Network’ are going to launch a project to deliver emergency medical supplies such as blood and vaccines via drones.
A. Andhra Pradesh
B. Kerala
C. Telangana
D. Tamil Nadu

Answer and Explanation

Answer: C

Telangana Government and ‘World Economic Forum’s Centre for Fourth Industrial Revolution Network’ are going to launch a project to deliver emergency medical supplies such as blood and vaccines via drones.

Question 8:What is the Capital of Vietnam?
A. Ha Long Bay
B. Da Nang
C. Ho Chi Minh City
D. Hanoi

Answer and Explanation

Answer: D

Capital: Hanoi || Currency: Vietnamese dong || Official language: Vietnamese

Question 9:_________________ and Japan Credit Bureau International has launched ‘RuPay JCB Global Cards’.
A. SEBI
B. NABARD
C. RBI
D. NPCI

Answer and Explanation

Answer: D

National Payments Corporation of India and Japan Credit Bureau International has launched ‘RuPay JCB Global Cards’.

Question 10:_____________ is the 27th and current United States secretary of defense.
A. Patrick M. Shanahan
B. Mark Thomas Esper
C. Mark A. Milley
D. Ryan McCarthy

Answer and Explanation

Answer: B

Mark Thomas Esper is the 27th and current United States secretary of defense.

Daily Current Affairs: 25 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 25 July 2019 Current Affairs Quiz 25 July 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest