Current Affairs Quiz 29 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 29 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 29 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 29 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 29 July 2019

Question 1:Kaiga Atomic Energy station, _________ set a World Record in continuous operation of 962 days by Unit-1 of Kaiga Generating Station.
A. Karnataka
B. Maharashtra
C. Odisha
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

Kaiga Atomic Energy station, Karnataka set a World Record in continuous operation of 962 days by Unit-1 of Kaiga Generating Station.

Question 2:The 5th international Dharma-Dhamma conference was inaugurated at ____________ by Union Minister of State KirenRijiju.
A. Kundalpur
B. Rajgir
C. Champapur
D. Bhagalpur

Answer and Explanation

Answer: B

The 5th international Dharma-Dhamma conference was inaugurated at Rajgir by Union Minister of State Kiren Rijiju.

Question 3:Nepal will be the partner country for ‘Gita Jayanti Mahotsav 2019’ scheduled to be held at ______________.
A. Kurukshetra
B. Hastinapur
C. Mathura
D. Indraprastha

Answer and Explanation

Answer: A

Nepal will be the partner country for ‘Gita Jayanti Mahotsav 2019’ scheduled to be held at Kurukshetra.

Question 4:Global Tiger Day, often called International Tiger Day, is an annual celebration to raise awareness for tiger conservation, held annually on 29 July.
A. July 28
B. July 29
C. July 27
D. July 30

Answer and Explanation

Answer: B

Global Tiger Day, often called International Tiger Day, is an annual celebration to raise awareness for tiger conservation, held annually on 29 July.

Question 5:Sudarsan Pattnaik of __________, India has won People’s Choice Award at International Sand Sculpting Festival in Boston in USA.
A. Odisha
B. Jharkhand
C. Karnataka
D. West Bengal

Answer and Explanation

Answer: A

Sudarsan Pattnaik of Odisha, India has won People’s Choice Award at International Sand Sculpting Festival in Boston in USA.

Question 6:Actress _______________ will be honoured Tribute Actor award at 44th Toronto International Film Festival 2019.
A. Amanda Seyfried
B. Mamie Gummer
C. Meryl Streep
D. Cher

Answer and Explanation

Answer: C

Actress Meryl Streep will be honoured Tribute Actor award at 44th Toronto International Film Festival 2019.

Question 7:The Government of India has begun the 7th Economic Census from _______________.
A. Nagaland
B. Assam
C. Tripura
D. Mizoram

Answer and Explanation

Answer: C

The Government of India has begun the 7th Economic Census from Tripura.

Question 8:______________ has partnered with NITI Aayog under the Women Entrepreneurship Platform to support and promote women entrepreneurs in India.
A. Instagram
B. Snapchat
C. WhatsApp
D. Facebook

Answer and Explanation

Answer: C

WhatsApp has partnered with NITI Aayog under the Women Entrepreneurship Platform to support and promote women entrepreneurs in India.

Question 9:The 2019 World Wrestling Championships will be held in Nur-Sultan, ___________ from 14 September to 22 September, 2019.
A. Uzbekistan
B. Kyrgyzstan
C. Tajikistan
D. Kazakhstan

Answer and Explanation

Answer: D

The 2019 World Wrestling Championships will be held in Nur-Sultan, Kazakhstan from 14 September to 22 September, 2019.

Question 10:___________ ranked on top in installation of rooftop solar projects with an installed capacity of 261.97 megawatts.
A. Rajasthan
B. Maharashtra
C. Madhya Pradesh
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: D

Gujarat ranked on top in installation of rooftop solar projects with an installed capacity of 261.97 megawatts.

Daily Current Affairs: 29 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 29 July 2019 Current Affairs Quiz 29 July 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]