Current Affairs Quiz 4 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 4 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 4 July 2019

Question 1:Chief Economic Adviser _____________ presented Economic Survey 2018-19 was guided by ‘Blue Sky Thinking’, thus the sky blue over on it.
A. Krishnamurthy Subramanian
B. Arvind Subramanian
C. Sudhir Bhargava
D. Luigi Zingales

Answer and Explanation

Answer: A

Chief Economic Adviser Krishnamurthy Subramanian presented Economic Survey 2018-19 was guided by ‘Blue Sky Thinking’, thus the sky blue over on it.

Question 2:The first-ever India International Cooperatives Trade Fair (IICTF) will be held in ___________ in October 2019.
A. Kolkata
B. New Delhi
C. Chennai
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: B

The first-ever India International Cooperatives Trade Fair (IICTF) will be held in New Delhi in October 2019.

Question 3:Filmmakers Zoya Akhtar, __________ and Actor Anupam Kher are among the Indians invited to be members of Oscars Academy.
A. Aarti Bajaj
B. Karan Johar
C. Dibakar Banerjee
D. Anurag Kashyap

Answer and Explanation

Answer: D

Filmmakers Zoya Akhtar, Anurag Kashyap and Actor Anupam Kher are among the Indians invited to be members of Oscars Academy.

Question 4:Who is the Governor of Jammu and Kashmir?
A. Satya Pal Malik
B. Lalji Tandon
C. Narinder Nath Vohra
D. Satyadev Narayan Arya

Answer and Explanation

Answer: A

Satya Pal Malik is the current Governor of Jammu and Kashmir, appointed by President Ram Nath Kovind on 21 August 2018.

Question 5:Who is the Vice President of United States?
A. Mike Pence
B. Nancy Pelosi
C. John Roberts
D. Spangled Banner

Answer and Explanation

Answer: A

Vice President : Mike Pence || House Speaker : Nancy Pelosi || Chief Justice : John Roberts

Question 6:The Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty was an arms control treaty between the United States and the Soviet Union. U.S. President Ronald Reagan and Soviet General Secretary Mikhail Gorbachev signed the treaty on 8 December ____________.
A. 1990
B. 1989
C. 1987
D. 1988

Answer and Explanation

Answer: C

The Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty was an arms control treaty between the United States and the Soviet Union. U.S. President Ronald Reagan and Soviet General Secretary Mikhail Gorbachev signed the treaty on 8 December 1987.

Question 7:Arsenal Fc has partnered with _________ as Kit suppliers and shirt sponsors.
A. Reebok
B. Nike
C. Adidas
D. Fila

Answer and Explanation

Answer: C

Arsenal Fc has partnered with Adidas as Kit suppliers and shirt sponsors.

Question 8:Reebok has signed Actress _____________ as its new brand ambassador in India.
A. Anushka Sharma
B. Katrina Kaif
C. DeepikaPadukone
D. Kareena Kapoor

Answer and Explanation

Answer: B

Reebok has signed Actress Katrina Kaif as its new brand ambassador in India.

Question 9:______ Government has launched ‘Dastak’ Campaign to eradicate Acute Encephalitis Syndrome (AES) and Japanese Encephalitis (JE) disease.
A. Rajasthan
B. Punjab
C. Uttar Pradesh
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: C

Uttar Pradesh Government has launched ‘Dastak’ Campaign to eradicate Acute Encephalitis Syndrome (AES) and Japanese Encephalitis (JE) disease.

Question 10:_____________ Government will host 21st Commonwealth Table Tennis Championship.
A. Bihar
B. Odisha
C. Jharkhand
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

Odisha Government will host 21st Commonwealth Table Tennis Championship.

Daily Current Affairs: 4 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 4 July 2019 Current Affairs Quiz 4 July 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest