Current Affairs Quiz 5 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 5 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 5 July 2019

Question 1:Minister of Information and Broadcasting, Prakash Javadekar has reviewed National Film Heritage Mission at National Film Archive of India (NFAI), ___________.
A. Pune
B. Mumbai
C. Itanagar
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

Minister of Information and Broadcasting, Prakash Javadekar has reviewed National Film Heritage Mission at National Film Archive of India (NFAI), Pune.

Question 2:Chelsea FC has appointed ___________ as a new manager on a 3-year deal.
A. John Terry
B. Frank Lampard
C. Didier Drogba
D. Steven Gerrard

Answer and Explanation

Answer: B

Chelsea FC has appointed Frank Lampard as a new manager on a 3-year deal.

Question 3:Sprinter Hima Das has won women’s ___________ Gold Medal at Poznan Athletics Grand Prix in Poland.
A. 800m
B. 400m
C. 200m
D. 100m

Answer and Explanation

Answer: C

Sprinter Hima Das has won women’s 200m Gold Medal at Poznan Athletics Grand Prix in Poland.

Question 4:Who is the CEO of Bharti Airtel?
A. Gopal Vittal
B. Sunil Bharti
C. Nitin Paranjpe
D. Sunil Duggal

Answer and Explanation

Answer: A

Bharti Airtel: Headquarters: New Delhi || CEO: Gopal Vittal

Question 5:Government has inducted a proposal to start a channel within the DD bouquet of channels exclusively for ___________.
A. start-ups
B. education
C. health
D. agriculture

Answer and Explanation

Answer: A

Government has inducted a proposal to start a channel within the DD bouquet of channels exclusively for start-ups.

Question 6:____________ will host 2nd edition of Artificial Intelligence Global Conference in August 2019.
A. Tokyo
B. Singapore
C. Shanghai
D. Hong Kong

Answer and Explanation

Answer: C

Shanghai will host 2nd edition of Artificial Intelligence Global Conference in August 2019.

Question 7:Where is the Headquarter of MasterCard?
A. Los Angeles
B. Shanghai
C. New York
D. Washington DC

Answer and Explanation

Answer: C

CEO: Ajaypal Singh Banga || Headquarters: Purchase, Harrison, New York, United States

Question 8:International Monetary Fund has appointed American Economist ____________ as its Interim Managing Directors.
A. David Lipton
B. Subir Gokarn
C. Christine Lagarde
D. Gita Gopinath

Answer and Explanation

Answer: A

International Monetary Fund has appointed American Economist David Lipton as its Interim Managing Directors.

Question 9:Where is the headquarter of European Central Bank?
A. Frankfurt
B. Munich
C. Berlin
D. Cologne

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Frankfurt, Germany || Currency: Euro || Founder: European Communities

Question 10:_________ Police has signed a MoU with Solar Energy Corporation of India for Rooftop Solar Energy Systems.
A. Mumbai
B. Delhi
C. Chennai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: B

Delhi Police has signed a MoU with Solar Energy Corporation of India for Rooftop Solar Energy Systems.

Daily Current Affairs: 5 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 5 July 2019 Current Affairs Quiz 5 July 2019 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest