Current Affairs Quiz 8 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 8 July 2019

Question 1:___________ Government has approved around $9 million for relief and rehabilitation work in cyclone-hit Odisha.
A. Hong Kong
B. China
C. Japan
D. Korea

Answer and Explanation

Answer: A

Hong Kong Government has approved around $9 million for relief and rehabilitation work in cyclone-hit Odisha.

Question 2:Indian Army Chief General Bipin Rawat has released a Kargil Tribute Song which is a part of the celebration of the 20th anniversary of Kargil Vijay Diwas on __________ July.
A. 24th
B. 25th
C. 26th
D. 27th

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Army Chief General Bipin Rawat has released a Kargil Tribute Song which is a part of the celebration of the 20th anniversary of Kargil Vijay Diwas on 26th July.

Question 3:Reliance Jio has tied up with _________ for digital literacy initiative ‘Digital Udaan’.
A. Twitter
B. Oracle
C. Snapchat
D. Facebook

Answer and Explanation

Answer: D

Reliance Jio has tied up with Facebook for digital literacy initiative ‘Digital Udaan’.

Question 4:Which of the following is the runner-up of 46th Copa America Championship?
A. Brazil
B. Argentina
C. Peru
D. Chile

Answer and Explanation

Answer: C

Host Country: Brazil || Champions: Brazil (9th Time) || Runners-Up:Peru || Third Place : Argentina

Question 5:Which of the following is the Champion of 2019 FIFA Women’s World Cup?
A. USA
B. Spain
C. Brazil
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: A

Champions: United States || Runners-up: Netherlands || Golden Ball and Golden Boot: Megan Rapinoe of USA

Question 6:The 2nd European Games 2019 was held in _________, Belarus.
A. Kyiv
B. Minsk
C. Riga
D. Vilnius

Answer and Explanation

Answer: B

The 2nd European Games 2019 was held in Minsk, Belarus. Russia has topped the medal chart with 44 Gold Medals(Overall 109 Medals).

Question 7:Volkswagen has appointed ________ Football Player Alex Morgan as its Brand Ambassador.
A. Spain
B. Germany
C. USA
D. England

Answer and Explanation

Answer: C

Volkswagen has appointed USA Football Player Alex Morgan as its Brand Ambassador.

Question 8:__________ will break a limit set on uranium enrichment in breach of the landmark 2015 nuclear deal.
A. Iran
B. Oman
C. Turkey
D. Syria

Answer and Explanation

Answer: A

Iran will break a limit set on uranium enrichment in breach of the landmark 2015 nuclear deal.

Question 9:India will be hosting __________ session of Conference of Parties of United Nations Convention to Combat Desertification for the first time in New Delhi.
A. 13th
B. 12th
C. 14th
D. 15th

Answer and Explanation

Answer: C

India will be hosting 14th session of Conference of Parties of United Nations Convention to Combat Desertification for the first time in New Delhi.

Question 10:___________ has been appointed as the new Director of Institute Of Banking Personnel Selection (IBPS).
A. Arun Bothra
B. Harideesh Kumar
C. Rakesh Dalal
D. Rajni Saraf

Answer and Explanation

Answer: B

Harideesh Kumar has been appointed as the new Director of Institute Of Banking Personnel Selection (IBPS).

Daily Current Affairs: 8 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 8 July 2019 Current Affairs Quiz 8 July 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest