Current Affairs Quiz 15 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 15 June 2019

Question 1:Government has approved the __________ International Arbitration Centre Bill 2019.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Jaipur
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

Government has approved the New Delhi International Arbitration Centre Bill 2019.

Question 2:India is set to launch Aditya-L1 as its first mission to study the sun in _________.
A. 2021
B. 2020
C. 2022
D. 2023

Answer and Explanation

Answer: B

India is set to launch Aditya-L1 as its first mission to study the sun in 2020.

Question 3:___________ Government has launched ‘Mukhyamantri Vriddha Pension Yojna’ for poor people above 60 years of age.
A. Bihar
B. Jharkhand
C. Uttar Pradesh
D. Odisha

Answer and Explanation

Answer: A

Bihar Government has launched ‘Mukhyamantri Vriddha Pension Yojna’ for poor people above 60 years of age.

Question 4:The Intersessional meeting of Kimberley Process (KP) will be hosted by India from 17th to 21st June, 2019 in _______.
A. Mumbai
B. Delhi
C. Pune
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

The Intersessional meeting of Kimberley Process (KP) will be hosted by India from 17th to 21st June, 2019 in Mumbai.

Question 5:International Day of Yoga is celebrated annually on 21 June since its inception in __________.
A. 2015
B. 2016
C. 2017
D. 2014

Answer and Explanation

Answer: A

International Day of Yoga is celebrated annually on 21 June since its inception in 2015.

Question 6:The month of __________ was chosen for LGBT Pride Month to commemorate the Stonewall riots, which occurred at the end of June 1969.
A. May
B. July
C. June
D. August

Answer and Explanation

Answer: C

The month of June was chosen for LGBT Pride Month to commemorate the Stonewall riots, which occurred at the end of June 1969.

Question 7:__________ has inducted ‘Tech Bee’ programme for students who have completed XII th standard.
A. Wipro
B. TCS
C. HCL
D. CTS

Answer and Explanation

Answer: C

HCL Technologies has inducted ‘Tech Bee’ programme for students who have completed XII th standard.

Question 8:Amazon has shut down its Instagram competitor ___________, a shopping social networking platform.
A. Amazon Spark
B. Amazon Ignite
C. Amazon Souq
D. Amazon Fresh

Answer and Explanation

Answer: A

Amazon has shut down its Instagram competitor ‘Spark’, a shopping social networking platform. Amazon in 2017 launched ‘Amazon Spark’ own take on Instagram with a shoppable feed of stories and photos aimed at Prime members.

Question 9:The 2019–20 Premier League will be the 28th season of the Premier League, the top English professional league for association football clubs, since its establishment in _________.
A. 1994
B. 1991
C. 1993
D. 1992

Answer and Explanation

Answer: D

The 2019–20 Premier League will be the 28th season of the Premier League, the top English professional league for association football clubs, since its establishment in 1992.

Question 10:Spanish Football Club Real Madrid has signed Belgian forward Eden Hazard from ______________.
A. Liverpool FC
B. Chelsea FC
C. Arsenal FC
D. Manchester City FC

Answer and Explanation

Answer: B

Spanish Football Club Real Madrid has signed Belgian forward Eden Hazard from Chelsea FC.

Daily Current Affairs: 15 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 15 June 2019 Current Affairs Quiz 15 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest