Content Ad 002

Current Affairs Quiz 16 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 16 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 16 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 16 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 16 June 2019

Question 1:Where is the headquarter of United Nations Conference on Trade and Development?
A. Geneva
B. Vienna
C. Paris
D. Berlin

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Geneva, Switzerland || Head: Mukhisa Kituyi || Abbreviation: UNCTAD || Founder: United Nations General Assembly || Founded: 1964

Question 2:What is the Currency of El Salvador?
A. Rupiah
B. Dollar
C. Euro
D. Peso

Answer and Explanation

Answer: B

El Salvador :- Capital: San Salvador || Currency: United States Dollar || President: Nayib Bukele

Question 3:Suman Rao of __________ has won Femina Miss India World 2019.
A. Rajasthan
B. Maharashtra
C. Gujarat
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: A

Suman Rao of Rajasthan has won Femina Miss India World 2019. Runner-up :SanjanaVij of Telangana

Question 4:___________ Government has signed an MoU with Asian Development Bank for Infrastructure Development Project.
A. Tripura
B. Nagaland
C. Manipur
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: A

Tripura Government has signed anMoU with Asian Development Bank for Infrastructure Development Project.

Question 5:DGT has signed an agreement with Cisco and _________ to skill youth for digital economy through Industrial Training Institutes ‘ITIs’.
A. TCS
B. Wipro
C. Accenture
D. Infosys

Answer and Explanation

Answer: C

DGT has signed an agreement with Cisco and Accenture to skill youth for digital economy through Industrial Training Institutes ‘ITIs’.

Question 6:India has ranked _________ among 163 countries on Global Peace Index 2019.
A. 143
B. 140
C. 141
D. 147

Answer and Explanation

Answer: C

India has ranked 141 among 163 countries on Global Peace Index 2019.

Question 7:The 16th Asia Media Summit was held in Siem Reap Province, __________.
A. Laos
B. Vietnam
C. Cambodia
D. Thailand

Answer and Explanation

Answer: C

The 16th Asia Media Summit was held in Siem Reap Province, Cambodia.

Question 8:Who is the CEO of Cisco?
A. Chuck Robbins
B. Subrah Iyar
C. Sandy Lerner
D. Padmasree Warrior

Answer and Explanation

Answer: A

Cisco: Headquarters: San Jose, California, US || CEO: Chuck Robbins

Question 9:Who is the Runner-up of FIH Series Finals Bhubaneswar?
A. India
B. Japan
C. Korea
D. South Africa

Answer and Explanation

Answer: D

Champions :- India || Runner-up :- South Africa || Third place :- Japan

Question 10:Where is the Headquarter of Accenture?
A. Belfast
B. Dublin
C. Galway
D. Trinity

Answer and Explanation

Answer: B

Accenture: Headquarters: Dublin, Ireland || CEO: David P. Rowland

Daily Current Affairs: 16 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 16 June 2019 Current Affairs Quiz 16 June 2019 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img