Current Affairs Quiz 2 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 2 June 2019

Question 1:The Government has extended the Rs __________ per year PM-KISAN scheme to all farmers.
A. 6000
B. 5000
C. 4000
D. 7000

Answer and Explanation

Answer: A

The Government has extended the Rs 6000 per year PM-KISAN scheme to all farmers.

Question 2:Telangana is 29th state of India, which came into being on June 2nd ______ from Andhra Pradesh.
A. 2013
B. 2014
C. 2012
D. 2015

Answer and Explanation

Answer: B

Telangana is 29th state of India, which came into being on June 2nd 2014 from Andhra Pradesh.

Question 3:Punjab and Haryana High Court has accorded the status of all animals in __________ as the ‘legal person or entity’.
A. Haryana
B. Punjab
C. Both of the above
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

Punjab and Haryana High Court has accorded the status of all animals in Haryana as the ‘legal person or entity’.

Question 4:Puerto Williams is now World’s Southernmost City as it has been upgraded to the category of ‘city’ by _________ Government.
A. Chile
B. Argentina
C. New Zealand
D. South Africa

Answer and Explanation

Answer: A

Puerto Williams is now World’s Southernmost City as it has been upgraded to the category of ‘city’ by Chilean Government.

Question 5:The Global Day of Parents is observed on _________ every year.
A. 1st June
B. 2nd June
C. 3rd June
D. 4th June

Answer and Explanation

Answer: A

The Global Day of Parents is observed on 1st June every year. Theme :- ‘Honor Your Parents!’.

Question 6:Where is the Headquarter of Food and Agriculture Organization?
A. Berlin
B. Tokyo
C. Rome
D. Singapore

Answer and Explanation

Answer: C

Headquarters: Rome, Italy || Head: José Graziano da Silva || Founded: 16 October 1945, Quebec City, Canada

Question 7:________ will observe Financial Literacy Week across the country from 3rd to 7th June 2019.
A. SEBI
B. Finance Ministry
C. RBI
D. NABARD

Answer and Explanation

Answer: C

RBI will observe Financial Literacy Week across the country from 3rd to 7th June 2019.

Question 8:Dr. ___________ Committee has submitted the drafted National Educational Policy to HRD Minister Ramesh Pokhriyal Nishank.
A. Kasturirangan
B. Madhavan Nair
C. Madhav Gadgil
D. Ramachandra Rao

Answer and Explanation

Answer: A

Dr.Kasturirangan Committee has submitted the drafted National Educational Policy to HRD Minister Ramesh Pokhriyal Nishank.

Question 9:Who is the Top Scorer of UEFA Champions League 2018-19 season?
A. Lionel Messi
B. Cristiano Ronaldo
C. Luis Suárez
D. Kylian Mbappé

Answer and Explanation

Answer: A

Top Scorer of UEFA Champions League:- Lionel Messi with 12 Goals.

Question 10:Who is the Governor of Telangana?
A. Chandrasekhar Rao
B. Narasimhan
C. Chandrababu Naidu
D. K. T. Rama Rao

Answer and Explanation

Answer: B

Capital : Hyderabad || Total Districts : 33 || Official Languages : Telugu, Urdu || Chief Minister : K Chandrasekhar Rao

Daily Current Affairs: 2 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 2 June 2019 Current Affairs Quiz 2 June 2019 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest