Current Affairs Quiz 22 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 22 June 2019

Question 1:Assam Chief Minister Sarbananda Sonowal has inaugurated Ambubachi Mela at ___________ in Guwahati, Assam.
A. Kamakhya Temple
B. Jwalamalini Temple
C. Umananda Temple
D. Padmavai Temple

Answer and Explanation

Answer: A

Assam Chief Minister Sarbananda Sonowal has inaugurated Ambubachi Mela at Kamakhya Temple in Guwahati, Assam.

Question 2:Indian Navy has launched ‘Operation Sankalp’ in the Gulf of ___________ and Persian to reassure Indian flagged vessels.
A. Saudi Arabia
B. Oman
C. Somalia
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Navy has launched ‘Operation Sankalp’ in the Gulf of Oman and Persian to reassure Indian flagged vessels.

Question 3:According to a report from Asian Development Bank, ____________ has emerged as the fastest growing economy among the 45 countries of the Asia-Pacific region.
A. Bangladesh
B. Sri Lanka
C. Afghanistan
D. Bhutan

Answer and Explanation

Answer: A

According to a report from Asian Development Bank, Bangladesh has emerged as the fastest growing economy among the 45 countries of the Asia-Pacific region.

Question 4:Who is the Head of WHO? (June 2019)
A. Tedros Adhanom
B. Soumya Swaminathan
C. Hailemariam Desalegn
D. Margaret Chan

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Geneva, Switzerland || Head: Tedros Adhanom || Founded: 7 April 1948

Question 5:The Next Edition of African Union Summit is scheduled to be held in Niamey, _________ in July.
A. Mali
B. Burkina Faso
C. Chad
D. Niger

Answer and Explanation

Answer: D

The Next African Union Summit is scheduled to be held in Niamey, Niger in July.

Question 6:Who is the CEO of DBS Bank?
A. Piyush Mehta
B. Piyush Motawani
C. Piyush Gupta
D. Piyush Sharma

Answer and Explanation

Answer: C

Headquarters: Singapore || CEO: Piyush Gupta

Question 7:Tech Mahindra has signed a agreement with __________ for cabin and cargo design engineering.
A. Lockheed Martin
B. Boeing
C. Airbus
D. Dassault Aviation

Answer and Explanation

Answer: C

Tech Mahindra has signed a agreement with Airbus for cabin and cargo design engineering.

Question 8:Competition Commission of India has approved the merger of Indiabulls Housing Finance with ___________.
A. Lakshmi Vilas Bank
B. South Indian Bank
C. Indian Bank
D. Federal Bank

Answer and Explanation

Answer: A

Competition Commission of India has approved the merger of Indiabulls Housing Finance with Lakshmi Vilas Bank.

Question 9:____________ has become the digital technology partner of Cricket Australia.
A. HCL
B. CTS
C. TCS
D. Infosys

Answer and Explanation

Answer: A

HCL has become the digital technology partner of Cricket Australia.

Question 10:India has opened its first specialized hydrotherapy treatment centre for elephants in ___________, Uttar Pradesh.
A. Agra
B. Mathura
C. Lalitpur
D. Meerut

Answer and Explanation

Answer: B

India has opened its first specialized hydrotherapy treatment centre for elephants in Mathura, Uttar Pradesh.

Daily Current Affairs: 22 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 22 June 2019 Current Affairs Quiz 22 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest