Current Affairs Quiz 23 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 23 June 2019

Question 1:______________ Council has decided to extend the tenure of the National Anti-Profiteering Authority by two years.
A. GST
B. FSDC
C. FM
D. RBI

Answer and Explanation

Answer: A

GST Council has decided to extend the tenure of the National Anti-Profiteering Authority by two years.

Question 2:The Balakot Air strike by the Indian Air Force was code-named ___________.
A. Operation Badri
B. Operation Bandar
C. Operation Bahadur
D. Operation Sher

Answer and Explanation

Answer: B

The Balakot Air strike by the Indian Air Force was code-named ‘Operation Bandar’.

Question 3:The United Nations Public Service Day is celebrated on ___________ of every year. The prestigious UN Public Service Awards are given away on this day.
A. June 23
B. June 26
C. June 25
D. June 24

Answer and Explanation

Answer: A

The United Nations Public Service Day is celebrated on June 23 of every year. The prestigious UN Public Service Awards are given away on this day.

Question 4:The 14th 2019 G20 Osaka summit will be held on 28–29 June 2019 at the International Exhibition Center in ____________, Japan.
A. Hiroshima
B. Osaka
C. Kyoto
D. Tokyo

Answer and Explanation

Answer: B

The 2019 G20 Osaka summit will be the fourteenth meeting of Group of Twenty (G20). It will be held on 28–29 June 2019 at the International Exhibition Center in Osaka, Japan.

Question 5:PM Narendra Modi was voted by ‘The World’s Most Powerful Person 2019’ with 30.9% of total votes in a reader’s poll by __________ Herald magazine.
A. British
B. German
C. Saudi Arabian
D. Australian

Answer and Explanation

Answer: A

PM Narendra Modi was voted by ‘The World’s Most Powerful Person 2019’ with 30.9% of total votes in a reader’s poll by British Herald magazine.

Question 6:Who is the Founder of Bitcoin?
A. Satoshi Harakiri
B. Satoshi Nakaru
C. Satoshi Nakamoto
D. Satoshi Momota

Answer and Explanation

Answer: C

Bitcoin is a cryptocurrency, a form of electronic cash. It is a decentralized digital currency without a central bank or single administrator that can be sent from user to user on the peer-to-peer bitcoin network without the need for intermediaries. Ledger start: 3 January 2009 || Founder: Satoshi Nakamoto

Question 7:Indian Author Amish Tripathi has been appointed the Director of Nehru Centre __________.
A. Manchester
B. Rome
C. London
D. Dublin

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Author Amish Tripathi has been appointed the Director of Nehru Centre London.

Question 8:Where is the Headquarter of International Civil Aviation Organisation?
A. Montreal
B. Toronto
C. Quebec
D. Vancouver

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Montreal, Canada || Head: Fang Liu || Founder: Chicago Convention on International Civil Aviation || Founded: 1944 || Formation: 4 April 1947

Question 9:India has won Women’s FIH Series Finals Hockey Tournament defeating hosts ___________.
A. Italy
B. China
C. Malaysia
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: D

India has won Women’s FIH Series Finals Hockey Tournament defeating hosts Japan.

Question 10:Commonwealth Games Federation has nominated Women’s Cricket inclusion in Commonwealth Games 2022 ____________.
A. Iceland
B. Ireland
C. England
D. Scotland

Answer and Explanation

Answer: C

Commonwealth Games Federation has nominated Women’s Cricket inclusion in Commonwealth Games 2022 England.

Daily Current Affairs: 23 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 23 June 2019 Current Affairs Quiz 23 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest