Content Ad 002

Current Affairs Quiz 24 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 24 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 24 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 24 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 24 June 2019

Question 1:___________ has gifted Imphal Peace Museum to Manipur which is built on the memories of the 2nd World War.
A. Japan
B. Italy
C. Germany
D. USA

Answer and Explanation

Answer: A

Japan has gifted Imphal Peace Museum to Manipur which is built on the memories of the 2nd World War.

Question 2:Who is the CEO of UIDAI?
A. AS Kiran Kumar
B. Ajay Bhushan Pandey
C. Ajay Tyagi
D. AP Hota

Answer and Explanation

Answer: B

UIDAI :- Headquarters: New Delhi || CEO: Ajay Bhushan Pandey || Founder: Government of India || Founded: 28 January 2009, India || Ministry: Ministry of Electronics and Information Technology, India

Question 3:Actor _____________ has launched his auto-biography, titled ‘Lessons Life Taught Me, Unknowingly’.
A. Anupam Kher
B. Pankaj Kapur
C. Rishi Kapoor
D. Satish Shah

Answer and Explanation

Answer: A

Actor Anupam Kher has launched his auto-biography, titled ‘Lessons Life Taught Me, Unknowingly’.

Question 4:The Government has developed a National Strategic Plan to end Tuberculosis by _________.
A. 2030
B. 2022
C. 2020
D. 2025

Answer and Explanation

Answer: D

The Government has developed a National Strategic Plan to end Tuberculosis by 2025.

Question 5:___________ has become first Arab country to have full membership of Financial Action Task Force.
A. Saudi Arabia
B. Iran
C. Oman
D. UAE

Answer and Explanation

Answer: A

Saudi Arabia has become first Arab country to have full membership of Financial Action Task Force.

Question 6:What is the Capital of Mauritania?
A. Ouguiya
B. Mauritanian City
C. Nouakchott
D. Dakar

Answer and Explanation

Answer: C

Mauritania :- Capital: Nouakchott || Currency: Mauritanian ouguiya

Question 7:_________has partnered with space agencies DLR of Germany and CNES of France.
A. Indian space agency ISRO
B. Russian space agency Roscosmos
C. Japanese space agency JAXA
D. USA space agency NASA

Answer and Explanation

Answer: C

Japanese space agency JAXA has partnered with space agencies DLR of Germany and CNES of France.

Question 8:Yuvraj Singh has been signed up by ____________ for Global T20 Canada 2019 Edition.
A. Toronto Nationals
B. Montreal Tiger
C. Brampton Wolves
D. Vancouver Knights

Answer and Explanation

Answer: A

Yuvraj Singh has been signed up by Toronto Nationals for Global T20 Canada 2019 Edition.

Question 9:___________ has become first country in Gulf region to launch ‘goAML’.
A. Saudi Arabia
B. Iran
C. Qatar
D. UAE

Answer and Explanation

Answer: D

UAE has become first country in Gulf region to launch ‘goAML’. The goAML application is a fully integrated software solution developed specifically for use by Financial Intelligence Units (FIU’s) and is one of (United Nations Office on Drugs and Crime) UNODC’s strategic responses to financial crime, including money-laundering and terrorist financing.

Question 10:Robot ‘Bumble’ of _____________ has become first Astrobee Robot to fly using its own power in space.
A. CNES
B. NASA
C. SpaceX
D. JAXA

Answer and Explanation

Answer: B

Robot ‘Bumble’ of NASA has become first Astrobee Robot to fly using its own power in space.

Daily Current Affairs: 24 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 24 June 2019 Current Affairs Quiz 24 June 2019 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img