Current Affairs Quiz 25 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 25 June 2019

Question 1:US Secretary of State ___________ has arrived in India for Indo-US Dialogue.
A. Mike Pence
B. Mike Pompeo
C. John R Bolton
D. James N Mattis

Answer and Explanation

Answer: B

US Secretary of State ‘Mike Pompeo’ has arrived in India for Indo-US Dialogue.

Question 2:In India, “the Emergency” refers to a 19-month period from _____________.
A. 1974 to 1976
B. 1975 to 1977
C. 1973 to 1975
D. 1976 to 1977

Answer and Explanation

Answer: B

In India, “the Emergency” refers to a 19-month period from 1975 to 1977 when Prime Minister Indira Gandhi had a state of emergency declared across the country.

Question 3:Which state has topped NITI Aayog’s Health Index? (2019)
A. Kerala
B. Andhra Pradesh
C. Maharashtra
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: A

Kerala has topped NITI Aayog’s Health Index followed by Andhra Pradesh then Maharashtra.

Question 4:The annual Day of the Seafarer is celebrated on ________.
A. 25 June
B. 26 June
C. 27 June
D. 24 June

Answer and Explanation

Answer: A

The annual Day of the Seafarer is celebrated on 25 June. || Seafarer means ‘person who travels by sea’. || Theme :- ‘I Am On Board with gender equality’.

Question 5:Qu Dongyu of __________ has elected as new Director General of Food and Agriculture Organization.
A. China
B. Japan
C. Hong Kong
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: A

Qu Dongyu of China has elected as new Director General of Food and Agriculture Organization.

Question 6:__________ Film VeyilMarangal (Trees Under the Sun) has become first film from India to won ‘Outstanding Artistic Achievement’ award at Shanghai International Film Festival 2019.
A. Telugu
B. Tamil
C. Malayalam
D. Kannada

Answer and Explanation

Answer: C

Malayalam Film Veyil Marangal (Trees Under the Sun) has become first film from India to won ‘Outstanding Artistic Achievement’ award at Shanghai International Film Festival 2019.

Question 7:___________ has been appointed as new Chief of Indian Coast Guard replacing Rajendra Singh.
A. K Mahadev
B. K Sivan
C. K Natarajan
D. K Vishnu

Answer and Explanation

Answer: C

K Natarajan has been appointed as new Chief of Indian Coast Guard replacing Rajendra Singh.

Question 8:World Bank has approved $147 Million Loan to __________ Government.
A. Jharkhand
B. Rajasthan
C. Madhya Pradesh
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: A

World Bank has approved $147 Million Loan to Jharkhand Government. The Loan Amount will be invested in urban services such as water supply, sewerage, drainage and urban road.

Question 9:Maruti Suzuki has inked an MoU with ____________ to improve credit for dealership inventory financing.
A. Bank of Baroda
B. Bank of India
C. Bank of Panjab
D. State Bank of India

Answer and Explanation

Answer: A

Maruti Suzuki has inked an MoU with Bank of Baroda to improve credit for dealership inventory financing.

Question 10:_____________ has clinched the 35th men’s Asian Snooker Championship in Doha.
A. Geet Sethi
B. Pankaj Advani
C. Aditya Mehta
D. Manan Chandra

Answer and Explanation

Answer: B

Pankaj Advani has clinched the 35th men’s Asian Snooker Championship in Doha.

Daily Current Affairs: 25 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 25 June 2019 Current Affairs Quiz 25 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest