Current Affairs Quiz 26 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 26 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 26 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 26 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 26 June 2019

Question 1:Book ‘The New Delhi Conspiracy’ is authored by ___________.
A. Meenakshi Lekhi
B. ShaziaIlmi
C. Nupur Sharma
D. Saroj Pandey

Answer and Explanation

Answer: A

Meenakshi Lekhi is an Indian politician belonging to the Bharatiya Janata Party and is a Member of Parliament from New Delhi constituency in the 16th Lok Sabha.

Question 2:Civil Aviation Minister ________________ has inaugurated ‘Central Command Centre for Air Traffic Flow Management’ (C-ATFM) in New Delhi.
A. Satya Pal Singh
B. Hardeep Singh Puri
C. RK Singh
D. Kiren Rijiju

Answer and Explanation

Answer: B

Civil Aviation Minister Hardeep Singh Puri has inaugurated ‘Central Command Centre for Air Traffic Flow Management’ (C-ATFM) in New Delhi.

Question 3:______________ has been appointed as the next chief of Research and Analysis Wing (RAW).
A. Samant Goel
B. Sumanta Goel
C. Sumit Goel
D. Sumita Goel

Answer and Explanation

Answer: A

Samant Goel has been appointed as the next chief of Research and Analysis Wing (RAW).

Question 4:The International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking is a United Nations International Day against drug abuse and the illegal drug trade. It is observed annually on ____________.
A. 26 June
B. 29 June
C. 28 June
D. 27 June

Answer and Explanation

Answer: A

The International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking is a United Nations International Day against drug abuse and the illegal drug trade. It is observed annually on 26 June, since 1989.

Question 5:DD India channel will be broadcasted in ___________ and South Korea.
A. Bhutan
B. Myanmar
C. Indonesia
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: D

DD India channel will be broadcasted in Bangladesh and South Korea.

Question 6:Warner Media has named _____________ as the first female CEO of Warner Bros.
A. Jack L Warner
B. Ann Sarnoff
C. Harry Langer
D. Sam Harvey

Answer and Explanation

Answer: B

Warner Media has named Ann Sarnoff as the first female CEO of Warner Bros.

Question 7:‘National Accreditation Board for Certification Bodies’ of India (NABCB) has got _____________ Accreditation Cooperation Certification.
A. American
B. European
C. Asia Pacific
D. African

Answer and Explanation

Answer: C

‘National Accreditation Board for Certification Bodies’ of India (NABCB) has got Asia Pacific Accreditation Cooperation Certification.

Question 8:‘Complaint Management System’ is a software application to facilitate grievance redressal processes of _____________.
A. RBI
B. IBBI
C. IBA
D. NABARD

Answer and Explanation

Answer: A

‘Complaint Management System’ is a software application to facilitate grievance redressal processes of RBI. It was launched by RBI Governor Shaktikanta Das.

Question 9:Where is the Indian Headquarter of Mindtree?
A. Bengaluru
B. Mumbai
C. Pune
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

Mindtree Limited is an Indian multinational information technology and outsourcing company headquartered in Bengaluru, India and New Jersey, USA. Founded in 1999.

Question 10:South-East Asian countries will jointly bid to host the _____________ Football World Cup.
A. 2038
B. 2034
C. 2030
D. 2042

Answer and Explanation

Answer: B

South-East Asian countries will jointly bid to host the 2034 Football World Cup.

Daily Current Affairs: 26 June

Daily Current Affairs 26 June 2019 Current Affairs Quiz 26 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest