Current Affairs Quiz 27 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 27 June 2019

Question 1:IPS officers ______________ has been appointed as the chief of Intelligence Bureau (IB) replacing Rajiv Jain.
A. Arvind Kumar
B. Arvind Sahay
C. Arvind Katija
D. Arvind Mukherjee

Answer and Explanation

Answer: A

IPS officers Arvind Kumar has been appointed as the chief of Intelligence Bureau (IB) replacing Rajiv Jain.

Question 2:According to Food and Nutrition Security Report, _______of Indian children will be stunted by 2022.
A. 41.4%
B. 31.4%
C. 21.4%
D. 51.4%

Answer and Explanation

Answer: B

According to Food and Nutrition Security Report, 31.4% of Indian children will be stunted by 2022.

Question 3:Mohan Ranade was an Indian freedom fighter who participated in ______________ liberation movement.
A. Goa
B. Daman and Diu
C. Puducherry
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: A

Mohan Ranade was an Indian freedom fighter who participated in Goa liberation movement and spent fourteen years in Portuguese jail.

Question 4:Prime Minister of ____________ ‘Prayut Chan-o-cha’ hosted the 34th ASEAN Summit 2019.
A. Laos
B. Indonesia
C. Malaysia
D. Thailand

Answer and Explanation

Answer: D

Prime Minister of Thailand ‘Prayut Chan-o-cha’ hosted the 34th ASEAN Summit 2019 in Bangkok, Thailand.

Question 5:International Seed Testing Association hold its 32nd Congress in _______________.
A. Hyderabad
B. Mumbai
C. Pune
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

International Seed Testing Association hold its 32nd Congress in Hyderabad.

Question 6:Indian Air Force will participate in a bilateral exercise with _____________ Air Force named ‘Garuda-VI’ Exercise from July 1-12.
A. Russian
B. German
C. French
D. British

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Air Force will participate in a bilateral exercise with French Air Force named ‘Garuda-VI’ Exercise from July 1-12.

Question 7:UN General Assembly proclaimed ____________ the United Nations International Day in Support of Victims of Torture.
A. 29 June
B. 28 June
C. 26 June
D. 27 June

Answer and Explanation

Answer: C

On 12 December 1997, by resolution 52/149, the UN General Assembly proclaimed 26 June the United Nations International Day in Support of Victims of Torture.

Question 8:Amit Agarwal has been appointed as new chairman of Internet and Mobile Association of India headquartered in ___________.
A. Lucknow
B. Delhi
C. Pune
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: D

Amit Agarwal has been appointed as new chairman of Internet and Mobile Association of India headquartered in Mumbai.

Question 9:According to UK Sinha Committee, A distressed asset fund with a corpus of ______________ to assist MSME Sector.
A. Rs 3000 crore
B. Rs 4000 crore
C. Rs 5000 crore
D. Rs 6000 crore

Answer and Explanation

Answer: C

According to UK Sinha Committee, A distressed asset fund with a corpus of Rs 5000 crore to assist MSME Sector.

Question 10:Milan-Cortina (_________) will host 2026 Winter Olympics.
A. Portugal
B. Germany
C. Spain
D. Italy

Answer and Explanation

Answer: D

Milan-Cortina (Italy) will host 2026 Winter Olympics.

Daily Current Affairs: 27 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 27 June 2019 Current Affairs Quiz 27 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest