Current Affairs Quiz 28 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 28 June 2019

Question 1:UNSC was founded on 24 _________ 1945.
A. October
B. November
C. December
D. September

Answer and Explanation

Answer: A

UNSC:- Headquarters: New York || Founded: 24 October 1945

Question 2:Where is the Headquarter of International Olympic Committee?
A. Netherlands
B. Switzerland
C. Austria
D. France

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Lausanne, Switzerland || President: Thomas Bach || Honorary President: Jacques Rogge || Director General: Christophe De Kepper || Founded: 23 June 1894, Paris, France || Founders: Pierre de Coubertin, Demetrius Vikelas

Question 3:Girish A. Koushik from __________ has become India’s 63rd Grandmaster at the 37th Balaton International Chess Festival in Hungary.
A. Karnataka
B. TamilNadu
C. Andhra Pradesh
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: A

Girish A. Koushik from Mysuru, Karnataka has become India’s 63rd Grandmaster at the 37th Balaton International Chess Festival in Hungary.

Question 4:Which of the following has topped TRA’s Brand Trust of India Report for 2019?
A. Dell
B. LG
C. Jeep
D. LIC

Answer and Explanation

Answer: A

DELL has topped TRA’s Brand Trust of India Report for 2019 (in TECHNOLOGY domain and LAPTOPS category).

Question 5:Adani Power will acquire GMR ________ Energy with 52.38% stake.
A. Chhattisgarh
B. Madhya Pradesh
C. Rajasthan
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: A

Adani Power will acquire GMR Chhattisgarh Energy with 52.38% stake. Adani Power Limited, formerly Adani Power Private Limited is the power business subsidiary of Indian conglomerate Adani Group with head office at Ahmedabad, Gujarat.

Question 6:Where is the Headquarter of Boeing?
A. Washington DC
B. Ohio
C. Chicago
D. New York

Answer and Explanation

Answer: C

CEO: Dennis Muilenburg || Headquarters: Chicago, Illinois, United States

Question 7:_____________ has invested in wearable tech start upGOQii and also joined the company’s board as the strategic advisor, partner, and brand ambassador.
A. Aamir Khan
B. Salman Khan
C. Akshay Kumar
D. Shahrukh Khan

Answer and Explanation

Answer: C

Akshay Kumar has invested in wearable tech startupGOQii and also joined the company’s board as the strategic advisor, partner, and brand ambassador.

Question 8:The 20th SAARC summit will take place in 2020 in ____________.
A. Sri Lanka
B. India
C. Maldives
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: A

The 20th SAARC summit will take place in 2020 at Colombo, Sri Lanka.

Question 9:India-born PriyaSerrao has been crowned Miss Universe __________ 2019.
A. USA
B. England
C. Australia
D. France

Answer and Explanation

Answer: C

India-born PriyaSerrao has been crowned Miss Universe Australia 2019.

Question 10:Nagaland Governor P B Acharya sworn in as new Governor of ___________.
A. Meghalaya
B. Manipur
C. Tripura
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: B

Nagaland Governor P B Acharya sworn in as new Governor of Manipur. || Manipur :- Capital: Imphal || Chief minister: N. Biren Singh

Daily Current Affairs: 28 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 28 June 2019 Current Affairs Quiz 28 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest