Current Affairs Quiz 29 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 29 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 29 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 29 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 29 June 2019

Question 1:The next G20 Summit will be hosted by ____________ in November 2020.
A. Saudi Arabia
B. France
C. Italy
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A

The next G20 Summit will be hosted by Saudi Arabia in November 2020.

Question 2:Statistics Day 2019 is celebrated on the birth anniversary of Prof. ____________, on 29thJune, in recognition of his invaluable contribution in establishing the National Statistical System.
A. Satyendra Nath Bose
B. P C Mahalanobis
C. C R Rao
D. Srinivasa Ramanujan

Answer and Explanation

Answer: B

Statistics Day 2019 is celebrated on the birth anniversary of Prof. P C Mahalanobis, on 29th June, in recognition of his invaluable contribution in establishing the National Statistical System.

Question 3:____________ has successfully test-fired indigenously developed nuclear-capable missile Prithvi-II.
A. BEL
B. HAL
C. ISRO
D. DRDO

Answer and Explanation

Answer: D

DRDO has successfully test-fired indigenously developed nuclear-capable missile Prithvi-II.

Question 4:According to Ministry of Home Affairs’ Rankings of Police Stations for 2018, Kalu Police Station in ___________, Rajasthan has ranked the best police station in India.
A. Bikaner
B. Jaipur
C. Kota
D. Jodhpur

Answer and Explanation

Answer: A

According to Ministry of Home Affairs’ Rankings of Police Stations for 2018, Kalu Police Station in Bikaner, Rajasthan has ranked the best police station in India.

Question 5:Which of the following city has topped Mercer’s Annual Cost of Living Survey?
A. New York
B. Hong Kong
C. Singapore
D. Tokyo

Answer and Explanation

Answer: B

Hong Kong has topped Mercer’s Annual Cost of Living Survey followed by Tokyo then Singapore.

Question 6:National Camera Day is observed each year on ____________ to commemorate photographs, the camera, and their invention.
A. June 27th
B. June 28th
C. June 29th
D. June 30th

Answer and Explanation

Answer: C

National Camera Day is observed each year on June 29th to commemorate photographs, the camera, and their invention.

Question 7:Singer Rahat Fateh Ali Khan has been awarded honorary degree by _____________.
A. Harvard University
B. University of Cambridge
C. Oxford University
D. Stanford University

Answer and Explanation

Answer: C

Singer Rahat Fateh Ali Khan has been awarded honorary degree by Oxford University.

Question 8:Where is the Headquarter of Oracle?
A. Chicago
B. California
C. New York
D. Washington DC

Answer and Explanation

Answer: B

Oracle: Founded: 16 June 1977 || Headquarters: Redwood City, California || Founders: Larry Ellison, Bob Miner, Ed Oates || CEO of Oracle Corporation :- Mark Hurd

Question 9:Where is the Headquarter of National Housing Bank?
A. Mumbai
B. Delhi
C. Pune
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: B

National Housing Bank, a Government of India owned entity, was set up on 9 July 1988 under the National Housing Bank Act, 1987. NHB is an apex financial institution for housing.

Question 10:India has signed a loan agreement of _______________ with World Bank to help treat and eliminate Tuberculosis.
A. 300 million USD
B. 600 million USD
C. 500 million USD
D. 400 million USD

Answer and Explanation

Answer: D

India has signed a loan agreement of 400 million USD with World Bank to help treat and eliminate Tuberculosis.

Daily Current Affairs: 29 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 29 June 2019 Current Affairs Quiz 29 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest