Current Affairs Quiz 5 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 5 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 5 June 2019

Question 1:Who is the CEO of BMW Group?
A. BMW Group
B. Mercedes
C. Audi
D. Land Rover

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: Harald Krüger || Founded: 7 March 1916, Munich, Germany || Subsidiaries: BMW M, Rolls-Royce Motor Cars, DriveNow,

Question 2:Who is the CEO of Boeing?
A. David Rubenstein
B. Dennis Muilenburg
C. James McNerney
D. Oscar Munoz

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: Dennis Muilenburg || Headquarters: Chicago, Illinois, United States

Question 3:Where is the Headquarter of Airports Authority of India?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Pune
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: New Delhi || Founded: 1 April 1995 || Type of business: Statutory Authority

Question 4:__________ is currently is the Home Secretary of India.
A. Rajiv Gauba
B. Rajiv Jain
C. Pradeep Kumar Sinha
D. Shashi Kant Sharma

Answer and Explanation

Answer: A

Rajiv Gauba is a 1982 batch Indian Administrative Service officer belonging to Jharkhand cadre. He currently is the Home Secretary of India.

Question 5:Government has met fiscal deficit target of ___________ for Financial Year 2018-19.
A. 3.4%
B. 3.5%
C. 3.3%
D. 3.3%

Answer and Explanation

Answer: A

Government has met fiscal deficit target of 3.4% for Financial Year 2018-19.

Question 6:Kandla-Gorakhpur LPG pipeline is the world’s longest LPG pipeline from Kandla, _____________ to Gorakhpur, Uttar Pradesh.
A. Rajasthan
B. Maharashtra
C. Gujarat
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: C

Kandla-Gorakhpur LPG pipeline is the world’s longest LPG pipeline from Kandla, Gujarat to Gorakhpur, Uttar Pradesh.

Question 7:India was ranked ___________ among 129 countries in SDG Gender Equality Index.
A. 97st
B. 96th
C. 95th
D. 99th

Answer and Explanation

Answer: C

India was ranked 95th among 129 countries in SDG Gender Equality Index.

Question 8:What is the Theme of World Environment Day?
A. Beat Air Pollution
B. Beat Marine Pollution
C. Beat Plastic Pollution
D. Beat Land Pollution

Answer and Explanation

Answer: A

World Environment Day is celebrated on the 5th of June every year, and is the United Nation’s principal vehicle for encouraging awareness and action for the protection of our environment.

Question 9:Mount Etna, or Etna, is an active stratovolcano on the east coast of ___________, Italy, in the Metropolitan City of Catania, between the cities of Messina and Catania.
A. Sardinia
B. Corsica
C. Sicily
D. Malta

Answer and Explanation

Answer: C

Mount Etna, or Etna, is an active stratovolcano on the east coast of Sicily, Italy, in the Metropolitan City of Catania, between the cities of Messina and Catania.

Question 10:Where is the Headquarter of Ujjivan Small Finance Bank?
A. Kolkata
B. ‎Bangalore
C. Chennai
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters‎: ‎Bangalore, Karnataka || Founder‎: ‎Samit Ghosh

Daily Current Affairs: 5 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 5 June 2019 Current Affairs Quiz 5 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest