Current Affairs Quiz 8 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 8 June 2019

Question 1:The 2019 King’s Cup, will be the 47th King’s Cup, the annual international men’s football tournament organised by Football Association of _________.
A. Thailand
B. Malaysia
C. Indonesia
D. Maldives

Answer and Explanation

Answer: A

The 2019 King’s Cup, will be the 47th King’s Cup, the annual international men’s football tournament organised by Football Association of Thailand.

Question 2:The Final of 2018–19 UEFA Nations League will be played between Portugal and the Netherlands in ______________.
A. Italy
B. Germany
C. Spain
D. Portugal

Answer and Explanation

Answer: D

The Final of 2018–19 UEFA Nations League will be played between Portugal and the Netherlands at the Estádio do Dragão in Porto, Portugal.

Question 3:India will held its first-ever simulated space warfare exercise __________ in July.
A. IndSpaceEx
B. SpaceEx
C. AstroIndSpace
D. AstroEx

Answer and Explanation

Answer: A

India will held its first-ever simulated space warfare exercise ‘IndSpaceEx’ in July. Aim :- To assess the requisite space and counter-space capabilities.

Question 4:Under the chairmanship of the VG Kannan, _________ has set up a committee to review ATM fee structure.
A. IBA
B. NABARD
C. SEBI
D. RBI

Answer and Explanation

Answer: D

Under the chairmanship of the VG Kannan, RBI has set up a committee to review ATM fee structure.

Question 5:Trade between India and ___________ has crossed $100-billion mark in 2019 for the first time.
A. China
B. Russia
C. Japan
D. USA

Answer and Explanation

Answer: A

Trade between India and China has crossed $100-billion mark in 2019 for the first time.

Question 6:___________ will take over as the Executive Chairman of Wipro.
A. Aditi Premji
B. Tariq Premji
C. Rishad Premji
D. Yasmeen Premji

Answer and Explanation

Answer: C

Azim Premji will retire as Executive Chairman upon the completion of his current term on July 30. His son Rishad Premji will take over as the Executive Chairman of Wipro.

Question 7:_____________ of Nigeria has been elected as the next President of United Nations General Assembly.
A. Yaşar Aliyev
B. Michel Tommo Monthé
C. Tijjani Muhammad-Bande
D. Omar Hilale

Answer and Explanation

Answer: C

Tijjani Muhammad-Bande of Nigeria has been elected as the next President of United Nations General Assembly.

Question 8:Where is the Headquarter of International Astronomical Union?
A. Bern
B. Vienna
C. Berlin
D. Paris

Answer and Explanation

Answer: D

Headquarters: Paris, France || Founded: 28 July 1919 || President: Ewine van Dishoeck

Question 9:__________ takes place every 8 June. It was recognized by UN in 2008.
A. World Poet Day
B. World Cancer Day
C. World Oceans Day
D. World Migratory Bird Day

Answer and Explanation

Answer: C

World Oceans Day takes place every 8 June. The concept was originally proposed in 1992 by Canada’s International Centre for Ocean Development and the Ocean Institute of Canada at the Earth Summit – UN Conference on Environment and Development in Rio de Janeiro, Brazil. The UN officially recognized 8 June as World Oceans Day in December 2008.

Question 10:Indian Air Force has drafted Rs 300-crore deal with _________ to buy more than 100 SPICE Bombs.
A. USA
B. Israel
C. Russia
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Air Force has drafted Rs 300-crore deal with Israel to buy more than 100 SPICE Bombs.

Daily Current Affairs: 8 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 8 June 2019 Current Affairs Quiz 8 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest