Current Affairs Quiz 9 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 9 June 2019

Question 1:PM Modi was awarded with the highest honour of the ___________ Government ‘Order of the Distinguished Rule of Nishan Izzuddin’ to foreign dignitaries.
A. Maldives
B. Sri Lanka
C. Thailand
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: A

PM Modi was awarded with the highest honour of the Maldives Government ‘Order of the Distinguished Rule of Nishan Izzuddin’ to foreign dignitaries.

Question 2:The Women Sangams of Deccan Development Society, ____________ has awarded United Nation’s Equator Prize for 2019.
A. Odisha
B. Telangana
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: B

The Women Sangams of Deccan Development Society, Telangana has awarded United Nation’s Equator Prize for 2019.

Question 3:Historian ____________ was elected as an international member of American Philosophical Society during its Annual Spring Meeting.
A. Romila Thapar
B. Irfan Habib
C. Ram Sharan Sharma
D. Bipan Chandra

Answer and Explanation

Answer: A

Historian RomilaThapar was elected as an international member of American Philosophical Society during its Annual Spring Meeting.

Question 4:___________ has been elected unopposed to the United Nations Security Council on behalf of the Asian countries.
A. Vietnam
B. Thailand
C. Malaysia
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: A

Vietnam has been elected unopposed to the United Nations Security Council on behalf of the Asian countries.

Question 5:The Indian Embassy in Saudi Arabia has organised a ‘Gandhi Cycle Rally for Peace’ in ___________.
A. Dammam
B. Jeddah
C. Riyadh
D. Mecca

Answer and Explanation

Answer: C

The Indian Embassy in Saudi Arabia has organised a ‘Gandhi Cycle Rally for Peace’ in Riyadh.

Question 6:World Brain Tumor Day was observed on _____________.
A. 8th June
B. 9th June
C. 7th June
D. 10th June

Answer and Explanation

Answer: A

World Brain Tumor Day was observed on 8th June. It is celebrated by German Brain Tumour Association.

Question 7:The Dragon Boat Festival is a traditional holiday originating in _________, occurring near the summer solstice.
A. Russia
B. Japan
C. China
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: C

The Dragon Boat Festival is a traditional holiday originating in China, occurring near the summer solstice.

Question 8:India’s Foreign Exchange Reserves has increased to USD __________ billion.
A. 421.867
B. 491.867
C. 451.867
D. 471.867

Answer and Explanation

Answer: A

India’s Foreign Exchange Reserves has increased to USD 421.867 billion. It is increased by USD 1.875 billion.

Question 9:N Gopalaswami has been appointed as the Electoral Officer of __________.
A. BCCI
B. IOA
C. AIFF
D. AIHF

Answer and Explanation

Answer: A

N Gopalaswami has been appointed as the Electoral Officer of BCCI.

Question 10:Who is the Runner-up in UEFA Nations League 2018-19?
A. Portugal
B. Netherlands
C. England
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: B

Winner :- Portugal || Runner-up :- Netherlands || Third place :- England

Daily Current Affairs: 9 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 9 June 2019 Current Affairs Quiz 9 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest