Current Affairs Quiz 1 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 1 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 1 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 1 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 1 March 2019

Question 1: Where is the headquarter of IDBI Bank?
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Pune
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Mumbai || Founded: 1 July 1964

Question 2: Who is the CEO of IBM?
A. Meg Whitman
B. Ginni Rometty
C. Mary T. Barra
D. Samuel J. Palmisano

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: Ginni Rometty || Founder: Charles Ranlett Flint || Founded: 16 June 1911, New York City, New York, United States || Headquarters: Armonk, New York, United States

Question 3: Where is the headquarter of International Association of Athletics Federations?
A. Monaco
B. Zurich
C. Bern
D. Geneva

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Monaco || President: Sebastian Coe || Founded: 17 July 1912, Stockholm, Sweden

Question 4: Southern Coast Railway will be the _________ zone of the Indian Railways.
A. 21st
B. 20th
C. 19th
D. 18th

Answer and Explanation

Answer: D

Southern Coast Railway will be the 18th zone of the Indian Railways.It will be headquartered at Visakhapatnam ( Andhra Pradesh).

Question 5: _________________ Deepak Singh has won gold at Makran Cup boxing tournament in Chabahar, Iran.
A. Boxer
B. Wrestler
C. Sprinter
D. Weightlifter

Answer and Explanation

Answer: A

Boxer Deepak Singh has won gold at Makran Cup boxing tournament in Chabahar, Iran.

Question 6: DBS Bank’s unit will merge with DBS Bank India with effect from 1st March 2019 as _________ has approved the merger.
A. NABARD
B. SIDBI
C. RBI
D. GOI

Answer and Explanation

Answer: C

DBS Bank’s unit will merge with DBS Bank India with effect from 1st March 2019 as RBI has approved the merger.

Question 7: RBI and Bank of Japan have signed a Bilateral Swap Arrangement that provides for India to access __________ US dollars.
A. 85 billion
B. 70 billion
C. 75 billion
D. 80 billion

Answer and Explanation

Answer: C

RBI and Bank of Japan have signed a Bilateral Swap Arrangement that provides for India to access 75 billion US dollars.

Question 8: World’s largest plane maker __________ has nominated Nikki Haley to its Board of Directors.
A. Boeing
B. Airbus
C. Bombardier Inc.
D. Lockheed Martin

Answer and Explanation

Answer: A

World’s largest plane maker Boeing has nominated Nikki Haley to its Board of Directors.

Question 9: Retired Admiral ____________ has been elected to IBM’s Board of Directors.
A. Ann E. Dunwoody
B. Michelle J Howard
C. Lori Robinson
D. Lillian E. Fishburne

Answer and Explanation

Answer: B

Retired Admiral Michelle J Howard has been elected to IBM’s Board of Directors.

Question 10: Zero Discrimination Day on ___________, is an annual day celebrated by the UN and other international organisations.
A. 2nd March
B. 1st March
C. 28th February
D. 3rd March

Answer and Explanation

Answer: B

Zero Discrimination Day on 1st March, is an annual day celebrated by the UN and other international organisations.

Daily Current Affairs: 1 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1

Daily Current Affairs 1 March 2019 Current Affairs Quiz 1 March 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest