Current Affairs Quiz 18 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 18 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 18 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 18 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 18 March 2019

Question 1: Who is the Head of United Nations Environment Programme?
A. Joyce Msuya
B. Jokate Mwegelo
C. Vanessa Mdee
D. Rebeca Gyumi

Answer and Explanation

Answer: A

Head: Joyce Msuya || Abbreviation: UN Environment || Founded: 5 June 1972, Nairobi, Kenya || Director: Erik Solheim || Founders: Maurice Strong, Wangari Maathai || Subsidiary: World Conservation Monitoring Centre

Question 2: Previous Special Olympics were held in Austria in __________.
A. 2018
B. 2017
C. 2016
D. 2015

Answer and Explanation

Answer: B

Previous Special Olympics were held in Austria (2017) and the next Special Olympics will be held in Sweden (2021).

Question 3: Quetta Gladiators has defeated ____________ in the Final of the 2019 Pakistan Super League Tournament.
A. Peshawar Zalmi
B. Lahore Qalandars
C. Karachi Kings
D. Islamabad United

Answer and Explanation

Answer: A

Quetta Gladiators has defeated Peshawar Zalmi in the Final of the 2019 Pakistan Super League Tournament.

Question 4: Bengaluru FC has defeated ____________ in the final of 2018–19 Indian Super League season.
A. Jamshedpur City FC
B. Mumbai City FC
C. FC Goa
D. ATK

Answer and Explanation

Answer: C

Bengaluru FC has defeated FC Goa in the final of 2018–19 Indian Super League season.

Question 5: Who is the Champion of I-League 2018–19?
A. Chennai City FC
B. East Bengal
C. Mohan Bagan
D. Churchill Brothers

Answer and Explanation

Answer: A

I-League 2018–19 :- Champions :- Chennai City || Runner Up :- East Bengal

Question 6: RBI has named State Bank of India, ICICI Bank and ____________ Bank as Domestic Systemically Important Banks (D-SIBs).
A. Axis
B. Kotak
C. HDFC
D. Bank of India

Answer and Explanation

Answer: C

RBI has named State Bank of India, ICICI Bank and HDFC Bank as Domestic Systemically Important Banks (D-SIBs).

Question 7: ____________ has partnered with Ministry of Housing and Urban Affairs (MoHUA) to promote Project ‘Sangam’.
A. Google
B. Adobe
C. Microsoft
D. IBM

Answer and Explanation

Answer: C

Microsoft has partnered with Ministry of Housing and Urban Affairs (MoHUA) to promote Project ‘Sangam’.

Question 8: ___________ Systems Pvt. Ltd. has received Best Domestic Water Purifier Award 2018-19 for its RO+UV+UF technology.
A. Kent RO
B. Eureka Forbes RO
C. Samsung RO
D. Ion Exchange RO

Answer and Explanation

Answer: A

Kent RO Systems Pvt. Ltd. has received Best Domestic Water Purifier Award 2018-19 for its RO+UV+UF technology.

Question 9: What is the capital of Uzbekistan?
A. Tashkent
B. Samarkand
C. Dushanbe
D. Ashgabat

Answer and Explanation

Answer: A

Uzbekistan: – Capital: Tashkent || Currency: Uzbekistani soʻm || President: Shavkat Mirziyoyev

Question 10: Retired Supreme Court Judge Justice _____________ has been recommended to be India’s 1st Lokpal.
A. Madan Lokur
B. Pinaki Chandra Ghose
C. Anil R. Dave
D. G. S. Singhvi

Answer and Explanation

Answer: B

Retired Supreme Court Judge Justice Pinaki Chandra Ghose has been recommended to be India’s 1st Lokpal.

Daily Current Affairs: 18 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6March-7March-8March-9March-10
March-11March-12March-13March-14March-15
March-16March-17March-18March-19March-20
March-21March-22March-23March-24March-25
March-26March-27March-28March-29March-30
March-31

Daily Current Affairs 18 March 2019 Current Affairs Quiz 18 March 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]