Current Affairs Quiz 2 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 2 March 2019

Question 1: Life Insurance Corporation of India is an Indian state-owned insurance group and investment company headquartered in _________.
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

Life Insurance Corporation of India is an Indian state-owned insurance group and investment company headquartered in Mumbai. It is the largest insurance company in India with an estimated asset value of ₹2,529,390 crore.

Question 2: Where is the headquarter of ASSOCHAM Trade association ?
A. Kolkata
B. New Delhi
C. Chennai
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: B

Founded: 1921 || Key person: B K Goenka || Headquarters: New Delhi, India || Type of business: Non-Governmental Organisation, Trade Association

Question 3: Who is the president of AIIB?
A. Jin Liqun
B. Ron Chernow
C. Takehiko Nakao
D. Jim Yong Kim

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Beijing, China || Membership: 70 Members (and 23 prospective members) || Region served: Asia and Oceania || Main organ: Board of Governors; Board of Directors || Purpose: Crediting || Legal status: Treaty

Question 4: Govt. will set-up a Centre for Disability Sports at ___________.
A. Indore
B. Bhopal
C. Jaipur
D. Gwalior

Answer and Explanation

Answer: D

Govt. will setup a Centre for Disability Sports at Gwalior.

Question 5: Dutee Chand has won Gold medal in _________ women’s race at Indian Grand Prix series 2019, Jawaharlal Nehru Stadium in New Delhi.
A. 200m
B. 100m
C. 400m
D. 400m Relay

Answer and Explanation

Answer: A

Dutee Chand has won Gold medal in 200m women’s race at Indian Grand Prix series 2019, Jawaharlal Nehru Stadium in New Delhi.

Question 6: James Frederick DeGale is a _______ retired professional boxer.
A. Spanish
B. American
C. British
D. German

Answer and Explanation

Answer: C

James Frederick DeGale, MBE is a British retired professional boxer. He is a former super-middleweight world champion, having held the IBF title twice between 2015 and 2018. At regional level he held the European and British super-middleweight titles between 2010 and 2012.

Question 7: ________________ has been awarded with the ‘Non-Life Insurer of The Year Award 2019 by the Assocham.
A. New India Assurance
B. Bajaj Allianz General Insurance
C. Bharti AXA General Insurance
D. IFFCO Tokio General Insurance

Answer and Explanation

Answer: C

Bharti AXA General Insurance has been awarded with the ‘Non-Life Insurer of The Year Award 2019 by the Assocham.

Question 8: ____________based Company ‘Signalchip’ has inducted India’s first semiconductor chips for 4G/LTE and 5G NR modems.
A. Bengaluru
B. Pune
C. Mumbai
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

Bengaluru-based Company ‘Signalchip’ has inducted India’s first semiconductor chips for 4G/LTE and 5G NR modems.

Question 9: ______________ is a Exercise between Border Security Force (BSF) and Border Guards Bangladesh (BGB).
A. Mukmati Maitree Exercise 2019
B. Nainamati Maitree Exercise 2019
C. Banglamati Maitree Exercise 2019
D. Mainamati Maitree Exercise 2019

Answer and Explanation

Answer: D

‘Mainamati Maitree Exercise 2019’ is a Exercise between Border Security Force (BSF) and Border Guards Bangladesh (BGB).

Question 10: Social Justice and Empowerment Minister ______________ has launched the 2nd Edition of Indian Sign Language Dictionary in New Delhi.
A. Shripad Yesso Naik
B. Thaawarchand Gehlot
C. Ramvilas Paswan
D. Chirag Garg

Answer and Explanation

Answer: B

Social Justice and Empowerment Minister Thaawarchand Gehlot has launched the 2nd Edition of Indian Sign Language Dictionary in New Delhi.

Daily Current Affairs: 2 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6March-7March-8March-9March-10
March-11March-12March-13March-14March-15
March-16March-17March-18March-19March-20
March-21March-22March-23March-24March-25
March-26March-27March-28March-29March-30
March-31

Daily Current Affairs 2 March 2019 Current Affairs Quiz 2 March 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest