Current Affairs Quiz 27 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 27 March 2019

Question 1: Where is the headquarter of PNB?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Chandigarh
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: New Delhi || CEO: Sunil Mehta || Founders: Lala Lajpat Rai, Dyal Singh Majithia

Question 2: The Paralympic torch was unveiled by The __________ Organising Committee of the Summer Olympic 2020 and Paralympic Games 2020.
A. Beijing
B. Tokyo
C. Jakarta
D. Landon

Answer and Explanation

Answer: B

The Paralympic torch was unveiled by The Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games (Tokyo 2020).

Question 3: The 2019 IIHF Ice Hockey World Championship is scheduled to be hosted by __________.
A. Slovenia
B. Slovakia
C. Hungary
D. Czech Republic

Answer and Explanation

Answer: B

The 2019 IIHF Ice Hockey World Championship is scheduled to be hosted by Slovakia, as announced by the IIHF on 15 May 2015.

Question 4: Future Retail Supermarket Company has reappointed __________ as Managing Director for 3 years.
A. Kishore Biyani
B. Malvinder Mohan Singh
C. Ashni Biyani
D. Gautam Adani

Answer and Explanation

Answer: A

Kishore Biyani is an Indian businessman. He is the founder and chief executive officer of Future Group and also the founder of retail businesses such as Pantaloon Retail and Big Bazaar. According to Forbes magazine, he had a net worth of US$475 million in 2011.

Question 5: RBI Governor Shaktikanta Das has inducted a 5-member committee under the chairmanship of ___________ to further deepen digital payments and enhance financial inclusion through Fintech.
A. S. D. Shibulal
B. Narayana Murthy
C. Vishal Sikka
D. Nandan Nilekani

Answer and Explanation

Answer: D

RBI Governor Shaktikanta Das has inducted a 5-member committee under the chairmanship of Nandan Nilekani to further deepen digital payments and enhance financial inclusion through Fintech.

Question 6: Who is the CEO of Karur Vysya Bank ?
A. VG Mohan Prasad
B. MK Venkatesan
C. PR Seshadri
D. NS Srinath

Answer and Explanation

Answer: C

Karur Vysya Bank :- Headquarter : Karur || MD and CEO : P R Seshadri

Question 7: The 3rd Edition of AUSINDEX, Joint Naval Exercise between India and Australia will be held at __________.
A. Kochi
B. Port Blair
C. Chennai
D. Vishakhapatnam

Answer and Explanation

Answer: D

The 3rd Edition of AUSINDEX, Joint Naval Exercise between India and Australia will be held at Vishakhapatnam.

Question 8: ________ has signed an agreement with USA which allows USA’s ships and warplanes to take advantage of its ports and airports.
A. Oman
B. Somalia
C. Iran
D. Saudi Arabia

Answer and Explanation

Answer: A

Oman has signed an agreement with USA which allows USA’s ships and warplanes to take advantage of Oman’s ports and airports.

Question 9: What is the capital of Morocco?
A. Rabat
B. Marrakesh
C. Tangier
D. Casablanca

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Rabat || Currency: Moroccan dirham

Question 10: President Kovind was honoured with __________’s highest civilian award ‘The Grand Order of the King of Tomislav’.
A. Bolivia
B. Croatia
C. Chile
D. Serbia

Answer and Explanation

Answer: B

President Kovind was honoured with Croatia’s highest civilian award ‘The Grand Order of the King of Tomislav’.

Daily Current Affairs: 27 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6March-7March-8March-9March-10
March-11March-12March-13March-14March-15
March-16March-17March-18March-19March-20
March-21March-22March-23March-24March-25
March-26March-27March-28March-29March-30
March-31

Daily Current Affairs 27 March 2019 Current Affairs Quiz 27 March 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]