Current Affairs Quiz 17 May 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 May 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 May 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 May 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 17 May 2019

Question 1:Sikkim day was on 16 May _________ that Sikkim, India’s least populous state officially became a part of India.
A. 1975
B. 1971
C. 1979
D. 1977

Answer and Explanation

Answer: A

Sikkim day was on 16 May 1975 that Sikkim, India’s least populous state officially became a part of India.

Question 2:Government will set up its Military Space Agency headquartered at __________.
A. Pune
B. Bengaluru
C. Mumbai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: B

Government will set up its Military Space Agency headquartered at Bengaluru. ‘Military Space Agency’ is likely to command all space assets of the Army, Air Force and Navy.

Question 3:Geological Survey of India has revealed that 35 % of India’s Graphite deposits are in ____________.
A. Arunachal Pradesh
B. Assam
C. Manipur
D. Nagaland

Answer and Explanation

Answer: A

Geological Survey of India has revealed that 35 % of India’s Graphite deposits are in Arunachal Pradesh.

Question 4:World Information Society Day (World Telecommunication Day) was an international day proclaimed to be on ____________ by a United Nations General Assembly resolution, following the 2005 World Summit on the Information Society in Tunis.
A. 17 May
B. 16 May
C. 19 May
D. 18 May

Answer and Explanation

Answer: A

World Information Society Day (World Telecommunication Day) was an international day proclaimed to be on 17 May by a United Nations General Assembly resolution, following the 2005 World Summit on the Information Society in Tunis.

Question 5:What is the Currency of South Africa?
A. Real
B. Lira
C. Sterling
D. Rand

Answer and Explanation

Answer: D

South Africa Capital: Cape Town || Currency: South African Rand

Question 6:Justice __________ is appointed as the Chairperson of News Broadcasting Standards Authority.
A. A K Mehta
B. A K Sahu
C. A K Sikri
D. A K Saha

Answer and Explanation

Answer: C

Justice A K Sikri is appointed as the Chairperson of News Broadcasting Standards Authority.

Question 7:An International Army Scout Masters Competition as a part of the International Army Games will be organised under the aegis of Konark Corps at _______ in July.
A. Barmer
B. Jodhpur
C. Jaisalmer
D. Bikaner

Answer and Explanation

Answer: C

An International Army Scout Masters Competition as a part of the International Army Games will be organised under the aegis of Konark Corps at Jaisalmer in July.

Question 8:Who won the International Bowler of the Year Award at CEAT International Cricket Awards 2019
A. Jasprit Bumrah
B. Kuldeep Yadav
C. Rashid Khan
D. Kagiso Rabada

Answer and Explanation

Answer: A

International Bowler of the Year Award: Jasprit Bumrah

Question 9:_________ will now be hosting 2023 AFC Asian Cup as South Korea has forfeited its bid to stage Asian Cup Football tournament.
A. Indonesia
B. Malaysia
C. Japan
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

China will now be hosting 2023 AFC Asian Cup as South Korea has forfeited its bid to stage Asian Cup Football tournament.

Question 10:Major General __________ has been appointed as the first Chief of the Armed Forces Special Operations Division.
A. AK Tyagi
B. AK Dhingra
C. AK Sinha
D. AK Anthony

Answer and Explanation

Answer: B

Major General AK Dhingra has been appointed as the first Chief of the Armed Forces Special Operations Division.

Daily Current Affairs: 17 May

General Knowledge Tests for may-2019
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4May-5
May-6May-7May-8May-9May-10
May-11May-12May-13May-14May-15
May-16May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24May-25
May-26May-27May-28May-29May-30
May-31

Daily Current Affairs 17 May 2019 Current Affairs Quiz 17 May 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest