Current Affairs Quiz 19 May 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 19 May 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 19 May 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 19 May 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 19 May 2019

Question 1:The Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana was launched on 18 February ____________ by Prime Minister Narendra Modi is an insurance service for farmers for their yields.
A. 2016
B. 2015
C. 2017
D. 2014

Answer and Explanation

Answer: A

The Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana was launched on 18 February 2016 by Prime Minister Narendra Modi is an insurance service for farmers for their yields.

Question 2:The 2019 Indian general election was held in seven phases from 11 April to 19 May 2019 to constitute the ____________ Lok Sabha.
A. 16th
B. 17th
C. 18th
D. 19th

Answer and Explanation

Answer: B

The 2019 Indian general election was held in seven phases from 11 April to 19 May 2019 to constitute the 17th Lok Sabha.

Question 3:___________ is a Chinese lunar exploration mission that achieved the first soft landing on the far side of the Moon, on 3 January 2019.
A. Hang’e 4
B. Yang’e 4
C. Chang’e 4
D. Mang’e 4

Answer and Explanation

Answer: C

Chang’e 4 is a Chinese lunar exploration mission that achieved the first soft landing on the far side of the Moon, on 3 January 2019.

Question 4:Who is the current United States Attorney General?
A. William Pelham Barr
B. Dick Thornburgh
C. Janet Reno
D. Edwin Meese

Answer and Explanation

Answer: A

William Pelham Barr is a two-time United States Attorney General. He was appointed by Donald Trump as the 85th Attorney General, and has served in that role since February 14, 2019.

Question 5:The ___________ edition of Singapore India Maritime Bilateral Exercise (SIMBEX) held in Singapore.
A. 26th
B. 27th
C. 28th
D. 29th

Answer and Explanation

Answer: A

The 26th edition of Singapore India Maritime Bilateral Exercise (SIMBEX) held in Singapore.

Question 6:Antitrust Authority of __________ has launched an anti-competition investigation against Google.
A. Germany
B. France
C. Italy
D. England

Answer and Explanation

Answer: C

Antitrust Authority of Italy has launched an anti-competition investigation against Google.

Question 7:Indian Hotels Company has partnered with ___________’s wealth fund GIC to invest Rs 4000 crore for buying hotels in India.
A. Laos
B. Indonesia
C. Singapore
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Hotels Company has partnered with Singapore’s wealth fund GIC to invest Rs 4000 crore for buying hotels in India.

Question 8:BMW Group has appointed former __________ CEO Vishal Sikka to its supervisory board.
A. Infosys
B. Wipro
C. Cognizant
D. IBM

Answer and Explanation

Answer: A

BMW Group has appointed former Infosys CEO Vishal Sikka to its supervisory board.

Question 9:__________ was chosen by the CAF Executive Committee as the host nation of 2019 Africa Cup of Nations.
A. Egypt
B. Senegal
C. Kenya
D. South Africa

Answer and Explanation

Answer: A

Egypt was chosen by the CAF Executive Committee as the host nation of 2019 Africa Cup of Nations.

Question 10:Former South Asian Games ___________ gold medalist M B Balakrishnan passed away.
A. Swimming
B. Sprinting
C. Wrestling
D. Boxing

Answer and Explanation

Answer: A

Former South Asian Games swimming gold medalist M B Balakrishnan passed away. He won the 100m and 200m backstroke events at the South Asian Games 2007.

Daily Current Affairs: 19 May

General Knowledge Tests for may-2019
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4May-5
May-6May-7May-8May-9May-10
May-11May-12May-13May-14May-15
May-16May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24May-25
May-26May-27May-28May-29May-30
May-31

Daily Current Affairs 19 May 2019 Current Affairs Quiz 19 May 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]