Current Affairs Quiz 22 May 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 May 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 May 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 May 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 22 May 2019

Question 1:Who is the Director General of Bureau of Indian Standards?
A. Surina Rajan
B. Ranjan Shulka
C. Amrish Sinha
D. Anshu Suresh

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Manak Bhawan || Founder: Parliament of India || Founded: 23 December 1986 || Jurisdiction: India || Agency executive: :Surina Rajan IAS, Director General || Parent agency: Ministry of Consumer Affairs, Food and Public Distribution

Question 2:_____________ was awarded ‘Serie A Player of the Year’ award.
A. Sergio Ramos
B. Cristiano Ronaldo
C. Kylian Mbappé
D. George Rodríguez

Answer and Explanation

Answer: B

Cristiano Ronaldo of Juventus was awarded ‘Serie A Player of the Year’ award.

Question 3:Who is the Runner-up of EFL Cup 2018-19?
A. Chelsea
B. Manchester City
C. Arsenal FC
D. Manchester United

Answer and Explanation

Answer: A

EFL Cup:- Winner: Manchester City || Runner-up: Chelsea

Question 4:BSE has launched BSE StAR MF App for its _________ Platform.
A. Mutual Fund
B. Commodity
C. Share
D. Chit Fund

Answer and Explanation

Answer: A

BSE has launched BSE StAR MF App for its Mutual Fund Platform.

Question 5:HDFC ERGO General Insurance Company has partnered with _______ India for Artificial Intelligence based solutions.
A. IBM
B. Google
C. Microsoft
D. CISCO

Answer and Explanation

Answer: A

HDFC ERGO General Insurance Company has partnered with IBM India for Artificial Intelligence based solutions.

Question 6:______________ is among the Top performing RRB Bank in the India.
A. Manipur Gramin Bank
B. Nagaland Gramin Bank
C. Tripura Gramin Bank
D. Assam Gramin Bank

Answer and Explanation

Answer: C

Tripura Gramin Bank is among the Top performing RRB Bank in the India.

Question 7:________________ Capital has launched ‘HeART’ to mentor real estate technology companies.
A. SBI
B. Axis
C. HDFC
D. ICICI

Answer and Explanation

Answer: C

HDFC Capital has launched ‘HeART’ to mentor real estate technology companies. The full form of ‘HeART’ is ‘HDFC Affordable Real Estate and Technology Program (HeART).

Question 8:Mountaineer SarayKhumalo of ___________ has become the first black African woman to scale Mount Everest.
A. South Africa
B. Kenya
C. Sudan
D. Libya

Answer and Explanation

Answer: A

Mountaineer Saray Khumalo of South Africa has become the first black African woman to scale Mount Everest.

Question 9:The 8th edition of Indo-Myanmar coordinated Navy patrol ‘Indo-Myanmar Coordinated Patrol (IMCOR)’ has started in ______________.
A. Kavaratti
B. Kochi
C. Port Blair
D. Silvassa

Answer and Explanation

Answer: C

The 8th edition of Indo-Myanmar coordinated Navy patrol ‘Indo-Myanmar Coordinated Patrol (IMCOR)’ has started in Port Blair.

Question 10:Union Ministry of Environment will create a project to create DNA Database for Indian ___________ by 2021.
A. Elephant
B. Rhinos
C. Tiger
D. Asiatic Lion

Answer and Explanation

Answer: B

Union Ministry of Environment will create a project to create DNA Database for Indian Rhinos by 2021.

Daily Current Affairs: 22 May

General Knowledge Tests for may-2019
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4May-5
May-6May-7May-8May-9May-10
May-11May-12May-13May-14May-15
May-16May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24May-25
May-26May-27May-28May-29May-30
May-31

Daily Current Affairs 22 May 2019 Current Affairs Quiz 22 May 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]