Current Affairs Quiz 27 May 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 May 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 May 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 May 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 27 May 2019

Question 1:What is the Currency of Uganda?
A. Shilling
B. Kampala
C. Peso
D. Penny

Answer and Explanation

Answer: A

Uganda :- Capital: Kampala || Currency: Ugandan Shilling

Question 2:Where is the Headquarter of International Tennis Federation?
A. Berlin
B. London
C. Madrid
D. Vienna

Answer and Explanation

Answer: B

International Tennis Federation (ITF) :- Headquarter: London, UK || President: David Haggerty

Question 3:________ has test fired Akash-1S surface to air defence missile system.
A. DRDO
B. ISRO
C. HAL
D. RFC

Answer and Explanation

Answer: A

DRDO has test fired Akash-1S surface to air defence missile system.

Question 4:Sikkim Krantikari Morcha Prem Singh Tamang was sworn in as the _________ Chief Minister of Sikkim.
A. 6th
B. 7th
C. 5th
D. 8th

Answer and Explanation

Answer: A

Sikkim Krantikari Morcha Prem Singh Tamang was sworn in as the 6th Chief Minister of Sikkim.

Question 5:Writer ____________ has awarded Swansea University International Dylan Thomas Prize 2019 for his debut novel ‘In Our Mad and Furious City’.
A. Guy Gunaratne
B. Jane Austen
C. Edgar Allan Poe
D. T.S. Eliot

Answer and Explanation

Answer: A

Writer Guy Gunaratne has awarded Swansea University International Dylan Thomas Prize 2019 for his debut novel ‘In Our Mad and Furious City’.

Question 6:Binyavanga Wainaina was a __________ author, journalist and 2002 winner of the Caine Prize for African Writing.
A. Ethiopian
B. South African
C. British
D. Kenyan

Answer and Explanation

Answer: D

Binyavanga Wainaina was a Kenyan author, journalist and 2002 winner of the Caine Prize for African Writing.

Question 7:The Palme d’Or is the highest prize awarded at the __________ Film Festival. It was introduced in 1955 by the festival’s organizing committee.
A. Venice
B. Berlin
C. Cannes
D. New York

Answer and Explanation

Answer: C

The Palme d’Or is the highest prize awarded at the Cannes Film Festival. It was introduced in 1955 by the festival’s organizing committee.

Question 8:_________ will be launching its cryptocurrency, internally named ‘GlobalCoin’.
A. Facebook
B. Twitter
C. Instagram
D. WhatsApp

Answer and Explanation

Answer: A

Facebook will be launching its cryptocurrency, internally named ‘GlobalCoin’.

Question 9:New Space India Limited (NSIL) is the commercial arm of Indian Space Research Organisation, was inaugurated in __________.
A. Bengaluru
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

New Space India Limited (NSIL) is the commercial arm of Indian Space Research Organisation, was inaugurated in Bengaluru.

Question 10:SD Association has barred __________, effectively banning it from using official SD or microSD card support in all future devices.
A. Xiaomi
B. Huawei
C. Samsung
D. Oppo

Answer and Explanation

Answer: B

SD Association has barred Huawei, effectively banning it from using official SD or microSD card support in all future devices.

Daily Current Affairs: 27 May

General Knowledge Tests for may-2019
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4May-5
May-6May-7May-8May-9May-10
May-11May-12May-13May-14May-15
May-16May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24May-25
May-26May-27May-28May-29May-30
May-31

Daily Current Affairs 27 May 2019 Current Affairs Quiz 27 May 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest