Current Affairs Quiz 3 May 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 3 May 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 3 May 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 3 May 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 3 May 2019

Question 1:Who is the CEO of IndusInd Bank?
A. Romesh Sobti
B. Juliet Morris
C. Krishna Sinha
D. Samarth Panwar

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Mumbai || CEO: Romesh Sobti || Owner: Hinduja Group

Question 2:Where is the Headquarter of Bharat Financial Inclusion Limited?
A. Delhi
B. Hyderabad
C. Mumbai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Hyderabad || Founder: M. R. Rao || Founded: 1998

Question 3:Who is the CEO of NSE?
A. Vikram Limaye
B. Ashok Chouhan
C. Ashwini Lohani
D. Deepak Misra

Answer and Explanation

Answer: A

National Stock Exchange (NSE):- Location: Mumbai, Maharashtra || MD & CEO: Vikram Limaye

Question 4:Who is the Chairman of BSE?
A. K. Sivan
B. S. Ravi
C. M. Sevak
D. R. Mohan

Answer and Explanation

Answer: B

Founded: 9 July 1875 || Location: Mumbai, Maharashtra, India || Key people: S. Ravi; (Chairman); Ashishkumar Chauhan; (MD & CEO)

Question 5:__________ Federation of India will be launching the Indian _________ League.
A. Boxing
B. Basketball
C. Baseball
D. Volleyball

Answer and Explanation

Answer: A

Boxing Federation of India will be launching the Indian Boxing League (IBL).

Question 6:Shooter Apurvi Chandela has become world number one in women’s __________.
A. 10m Air Pistol
B. 50m Air Pistol
C. 10m Air Rifle
D. 50m Air Rifle

Answer and Explanation

Answer: C

Shooter Apurvi Chandela has become world number one in women’s 10m Air Rifle.

Question 7:LIC Housing Finance (LIC HFL) has launched ‘Udyam’ a skilling centre in __________.
A. Delhi
B. Hyderabad
C. Mumbai
D. Bengaluru

Answer and Explanation

Answer: D

LIC Housing Finance (LIC HFL) has launched ‘Udyam’ a skilling centre in Bengaluru.

Question 8:The United Nations General Assembly declared ___________ to be World Press Freedom Day.
A. May 3
B. May 4
C. May 2
D. May 5

Answer and Explanation

Answer: A

The United Nations General Assembly declared May 3 to be World Press Freedom Day or just World Press Day to raise awareness of the importance of freedom of the press and remind governments of their duty.

Question 9:What is the Currency of Iraq?
A. Dinar
B. Riyal
C. Kyat
D. Baht

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Baghdad || Currency: Iraqi dinar || President: Barham Salih || Prime minister: Adil Abdul-Mahdi

Question 10:Government of India and ___________ to set up a Centre of Excellence for Waste to Wealth Technologies.
A. IIT-Delhi
B. IIT-Kanpur
C. IIT-Madras
D. IIT-Bombay

Answer and Explanation

Answer: A

Government of India and IIT-Delhi to set up a Centre of Excellence for Waste to Wealth Technologies.

Daily Current Affairs: 3 May

General Knowledge Tests for may-2019
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4May-5
May-6May-7May-8May-9May-10
May-11May-12May-13May-14May-15
May-16May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24May-25
May-26May-27May-28May-29May-30
May-31

Daily Current Affairs 3 May 2019 Current Affairs Quiz 3 May 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]