Current Affairs Quiz 4 May 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 May 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 May 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 4 May 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 4 May 2019

Question 1:Former ISRO chairman ____________ was awarded with ‘Chevalier de la Légiond ‘Honneur’.
A. AS Kiran Kumar
B. Vikram Sarabhai
C. Kailasavadivoo Sivan
D. Kiran Kumar

Answer and Explanation

Answer: A

Former ISRO chairman A S Kiran Kumar was awarded with ‘Chevalier de la Légiond ‘Honneur’.

Question 2:ISRO will launch its latest radar imaging reconnaissance satellite ____________ in May 2019.
A. INSAT 3BR1
B. RISAT 3AR1
C. RISAT 2BR1
D. INSAT 3AR1

Answer and Explanation

Answer: C

ISRO will launch its latest radar imaging reconnaissance satellite ‘RISAT 2BR1’ in May 2019.

Question 3:Wrestler Bajrang Punia has defeated Viktor Rassadin in the finals of men’s _____________ in Ali Aliev wrestling tournament.
A. 65kg Folkstyle
B. 65kg Freestyle
C. 65kg Greco-Roman Wrestling
D. 65kg Professional wrestling

Answer and Explanation

Answer: B

Wrestler Bajrang Punia has defeated Viktor Rassadin in the finals of men’s 65kg freestyle in Ali Aliev wrestling tournament.

Question 4:Xavier Hernández is a __________ professional footballer who plays as a central midfielder for Qatari club Al Sadd SC.
A. British
B. Italian
C. Spanish
D. German

Answer and Explanation

Answer: C

Xavier Hernández is a Spanish professional footballer who plays as a central midfielder for Qatari club Al Sadd SC. He is known for his long spells playing for Barcelona and internationally for Spain.

Question 5:When was Myntra founded?
A. 2006
B. 2008
C. 2009
D. 2007

Answer and Explanation

Answer: D

Parent organization: Flipkart || Founded: 2007 || Headquarters location: Bengaluru || Founders: Mukesh Bansal, Vineet Saxena, Ashutosh Lawania

Question 6:___________ has linked its Interest Rates on Savings Account Deposits (Large) and short-term loans to Repo Rate.
A. PNB
B. BOB
C. SBI
D. UBI

Answer and Explanation

Answer: C

SBI has linked its Interest Rates on Savings Account Deposits (Large) and short-term loans to Repo Rate.

Question 7:Where is the Headquarter of Bill & Melinda Gates Foundation?
A. Vancouver
B. Portland
C. Seattle
D. San Francisco

Answer and Explanation

Answer: C

Headquarters: Seattle, Washington, United States || Endowment: 5,070 crores USD (2017) || Purposes: Healthcare, Education || Founders: Melinda Gates, Bill Gates

Question 8:The 16th Ministerial Meeting of Asia Cooperation Dialogue (ACD) was held in __________.
A. Doha
B. Manta
C. Minsk
D. Muscat

Answer and Explanation

Answer: A

Explanation

Question 9:________ JournalistsWa Lone and KyawSoeOo are awarded the 2019 UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize.
A. Reuters
B. BBC
C. Bloomberg
D. Associated Press

Answer and Explanation

Answer: A

Reuters JournlistWa Lone and KyawSoeOo are awarded the 2019 UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize.

Question 10:Rapper __________ has created a record with the most wins ever by winning 12 honours at the Billboard Music Awards 2019.
A. Kanye West
B. Travis Scott
C. Nicki Minaj
D. Aubrey Drake Graham

Answer and Explanation

Answer: D

Rapper Drake (Aubrey Drake Graham) has created a record with the most wins ever by winning 12 honours at the Billboard Music Awards 2019.

Daily Current Affairs: 4 May

General Knowledge Tests for may-2019
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4May-5
May-6May-7May-8May-9May-10
May-11May-12May-13May-14May-15
May-16May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24May-25
May-26May-27May-28May-29May-30
May-31

Daily Current Affairs 4 May 2019 Current Affairs Quiz 4 May 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest