Current Affairs Quiz 5 May 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5 May 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5 May 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 5 May 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 5 May 2019

Question 1:When was NATO founded?
A. 1949
B. 1945
C. 1951
D. 1955

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Brussels, Belgium || Founded: 4 April 1949, Washington, D.C., United States || Expenses: 1 lakh crore USD

Question 2:_____________ is the President and Chairperson of the Asian Development Bank.
A. Hans Joachim Fuchtel
B. Takehiko Nakao
C. Jin Liqun
D. KV Kamath

Answer and Explanation

Answer: B

Takehiko Nakao is the President and Chairperson of the Asian Development Bank.

Question 3:The Road Transport and Highways Ministry has drafted a bulk data sharing policy and procedure – for sharing data regarding vehicle registration from the _____________.
A. VAHAN database
B. AAHAN database
C. VIHAR database
D. VYAAN database

Answer and Explanation

Answer: A

The Road Transport and Highways Ministry has drafted a bulk data sharing policy and procedure – for sharing data regarding vehicle registration from the VAHAN database.

Question 4:The 45th G7 summit will be held on August 25–27, 2019, in Biarritz, Nouvelle-Aquitaine, ____________.
A. UK
B. Italy
C. Canada
D. France

Answer and Explanation

Answer: D

The 45th G7 summit will be held on August 25–27, 2019, in Biarritz, Nouvelle-Aquitaine, France.

Question 5:The Registrar of National Day Calendar has designated the first ____________ of May of each year as World Password Day.
A. Tuesday
B. Monday
C. Friday
D. Thursday

Answer and Explanation

Answer: D

The Registrar of National Day Calendar has designated the first Thursday of May of each year as World Password Day.

Question 6:Peter Mayhew was an English-American actor, best known for portraying Chewbacca in the ___________ film series.
A. Star Commanders
B. Star Warriors
C. Star Wars
D. Star Lords

Answer and Explanation

Answer: C

Peter Mayhew was an English-American actor, best known for portraying Chewbacca in the Star Wars film series.

Question 7:According to Asian Development Outlook 2019, The Asia-Pacific region is expected to grow at __________ in 2019 and 5.6 % in 2020.
A. 5.2%
B. 5.4%
C. 5.7%
D. 5.5%

Answer and Explanation

Answer: C

According to Asian Development Outlook 2019, The Asia-Pacific region is expected to grow at 5.7% in 2019 and 5.6 % in 2020.

Question 8:Which of the following is the second largest source of FDI in India?
A. Mauritius
B. Singapore
C. The Netherlands
D. USA

Answer and Explanation

Answer: B

Singapore with an investment of USD 9.27 billion is the second largest source of FDI in India.

Question 9:Football Club Bayern Munich announced that Franck Ribery (__________) would be leaving the club at the end of the season, with a testimonial match set for 2020.
A. French
B. German
C. Spanish
D. Italian

Answer and Explanation

Answer: A

Football Club Bayern Munich announced that Franck Ribery (French) would be leaving the club at the end of the season, with a testimonial match set for 2020.

Question 10:Defence Ministry has approved Rs 3600 crore deal for 10 ‘Kamov Ka-31’ Helicopters from __________.
A. France
B. Russia
C. USA
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: B

Defence Ministry has approved Rs 3600 crore deal for 10 ‘Kamov Ka-31’ Helicopters from Russia.

Daily Current Affairs: 5 May

General Knowledge Tests for may-2019
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4May-5
May-6May-7May-8May-9May-10
May-11May-12May-13May-14May-15
May-16May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24May-25
May-26May-27May-28May-29May-30
May-31

Daily Current Affairs 5 May 2019 Current Affairs Quiz 5 May 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest