Current Affairs Quiz 5th May 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5th May 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5th May 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 5th May 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 5th May 2020

Question 1:_____________ Sandeep Kumari has been banned by World Anti-Doping Agency (WADA) for failing in Doping Test.
A. Discus thrower
B. Sprinter
C. Table Tennis Player
D. Middle Distance Runner

Answer and Explanation

Answer: A

Discus thrower Sandeep Kumari has been banned by World Anti-Doping Agency (WADA) for failing in Doping Test.

Question 2: News agency ________________ photographers Dar Yasin, Mukhtar Khan and Channi Anand won the 2020 Pulitzer Prize for feature photography for their “striking images of life” in Jammu and Kashmir.
A. ProPublica
B. Associated Press
C. Asian News International
D. Al Jazeera

Answer and Explanation

Answer: B

News agency Associated Press’ photographers Dar Yasin, Mukhtar Khan and Channi Anand won the 2020 Pulitzer Prize for feature photography for their “striking images of life” in Jammu and Kashmir.

Question 3:World Asthma Day is observed on the first ___________ of May every year by the Global Initiative for Asthma.
A. Tuesday
B. Thursday
C. Monday
D. Sunday

Answer and Explanation

Answer: A

World Asthma Day is observed on the first Tuesday of May every year by the Global Initiative for Asthma. Theme: ‘Enough Asthma Death’

Question 4:Indian American Ashok Michael Pinto has been appointed as the US representative to _________________.
A. International Bank of Reconstruction and Development
B. International Finance Corporation
C. Food and Agriculture Organization
D. United Nations Office for Project Services

Answer and Explanation

Answer: A

Indian American Ashok Michael Pinto has been appointed as the US representative to International Bank of Reconstruction and Development (IBRD).

Question 5:Health Minister Dr Harsh Vardhan has launched ____________ which is a multimedia guide on the Covid-19 disease.
A. COVID Katha
B. Kahani COVID Ki
C. COVID Says
D. COVID kiKahani

Answer and Explanation

Answer: A

Health Minister Dr Harsh Vardhan has launched ‘COVID Katha’ which is a multimedia guide on the Covid-19 disease.

Question 6:_____________ has released a song titled #HumHaarNahiMaanenge and pledged to contribute of Rs 500 each time the song is shared via social media towards the PM-CARES Fund.
A. Axis Bank
B. ICICI bank
C. HDFC Bank
D. Kotak Bank

Answer and Explanation

Answer: C

HDFC Bank has released a song titled #HumHaarNahiMaanenge and pledged to contribute of Rs 500 each time the song is shared via social media towards the PM-CARES Fund. HDFC Bank: HQ: Mumbai || Managing Director of HDFC Bank: Aditya Puri.

Question 7:_______________ saffron has received the ‘Geographical Indication’ Tag from the Geographical Indications Registry.
A. Sikkim
B. Himachal
C. Kashmir
D. Ladakh

Answer and Explanation

Answer: C

Kashmir saffron has received the ‘Geographical Indication’ Tag from the Geographical Indications Registry. Kashmir is known for its high-quality saffron, a spice derived from the crocus flower. Pampore is often called Kashmir’s saffron town.

Question 8: Where is the Headquarter of World Anti-Doping Agency?
A. Quebec
B. Montreal
C. Toronto
D. Vancouver

Answer and Explanation

Answer: B

WADA: Headquarters– Montreal, Canada. || President– WitoldBańka.

Daily Current Affairs: 5th May

Daily Current Affairs 5 May 2020 Current Affairs Quiz 5 May 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest