Current Affairs Quiz 6 May 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6 May 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6 May 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6 May 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 6 May 2019

Question 1:INS ____________ known as Indigenous Aircraft Carrier 2 (IAC-2) is a planned aircraft carrier to be built by Cochin Shipyard Limited for the Indian Navy.
A. Vishal
B. Mahan
C. Vihar
D. Vimaan

Answer and Explanation

Answer: A

INS Vishal known as Indigenous Aircraft Carrier 2 (IAC-2) is a planned aircraft carrier to be built by Cochin Shipyard Limited for the Indian Navy.

Question 2:___________ will host the 8th Asian Youth Women Handball Championship.
A. Ranchi
B. Jaipur
C. Lucknow
D. Bhopal

Answer and Explanation

Answer: B

Jaipur will host the 8th Asian Youth Women Handball Championship.

Question 3:Table Tennis Federation of India will bid for ___________ edition of the biennial World Team Championships.
A. 2024
B. 2026
C. 2022
D. 2020

Answer and Explanation

Answer: A

Table Tennis Federation of India will bid for 2024 edition of the biennial World Team Championships.

Question 4:Former Pakistani Cricketer Shahid Afridi has written his autobiography titled _____________.
A. Trailblazer
B. Game On
C. Boom Boom
D. Game Changer

Answer and Explanation

Answer: D

Former Pakistani Cricketer Shahid Afridi has written his autobiography titled ‘Game Changer’.

Question 5:Where is the Headquarter of State Bank of Pakistan?
A. Karachi
B. Lahore
C. Islamabad
D. Multan

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Karachi, Pakistan || Founded: 1 July 1948 || Central bank of: Pakistan || Jurisdiction: Pakistan

Question 6:_________ is the most valued Indian bank with a market cap of Rs 6.45 trillion.
A. ICICI Bank
B. SBI
C. HDFC Bank
D. Kotak Mahindra Bank

Answer and Explanation

Answer: C

HDFC Bank is the most valued Indian bank with a market cap of Rs 6.45 trillion.

Question 7:What is the Currency of Japan?
A. Renminbi
B. Ringgit
C. Yen
D. Dong

Answer and Explanation

Answer: C

About Japan :- Population: 12.68 crores (2017) || Capital: Tokyo || Currency: Japanese yen || Prime minister: Shinzō Abe

Question 8:Barack Obama II is an American attorney and politician who served as the __________ president of the United States from 2009 to 2017.
A. 46th
B. 43th
C. 44th
D. 45th

Answer and Explanation

Answer: C

Barack Obama II is an American attorney and politician who served as the 44th president of the United States from 2009 to 2017. A member of the Democratic Party, he was the first African American to be elected to the presidency. He previously served as a U.S. senator from Illinois from 2005 to 2008.

Question 9:__________ has collaborated with CSC e-Governance Services India to scale-up ‘Unnat Bharat Abhiyan’ scheme.
A. IIT Delhi
B. IIT Madras
C. IIT Kanpur
D. IIT Kharagpur

Answer and Explanation

Answer: C

IIT Kanpur has collaborated with CSC e-Governance Services India to scale-up ‘Unnat Bharat Abhiyan’ scheme.

Question 10:Indian Navy has launched fourth Scorpion class submarine named ______.
A. Indu
B. Vela
C. Sindhugh
D. Kalvari

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Navy has launched fourth Scorpion class submarine named ‘Vela’.

Daily Current Affairs: 6 May

General Knowledge Tests for may-2019
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4May-5
May-6May-7May-8May-9May-10
May-11May-12May-13May-14May-15
May-16May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24May-25
May-26May-27May-28May-29May-30
May-31

Daily Current Affairs 6 May 2019 Current Affairs Quiz 6 May 2019 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest