Current Affairs Quiz 8 May 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 May 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 May 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 May 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 8 May 2019

Question 1:India and ___________ will co-produce a film on the life and works of Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman.
A. Bangladesh
B. Maldives
C. Afghanistan
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: A

India and Bangladesh will co-produce a film on the life and works of Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman.

Question 2:Where is the Headquarter of Border Road Organisation?
A. Kolkata
B. New Delhi
C. Shimla
D. Lucknow

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: New Delhi || Motto: everything is achievable through hard work, ‘Shramena Sarvam Sadhyam’ || Director General: Lt. Gen.Harpal Singh

Question 3:Who is the Chairman of Khadi and Village Industries Commission?
A. Vinai Kumar Saxena
B. Virendra Kumar Saxena
C. Acharya Mahanto
D. Kartik Mathur

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Mumbai || Agency executive: Vinai Kumar Saxena (Chairman) || Parent agency: Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises

Question 4:What is the Capital of Macedonia?
A. Skopje
B. Denar
C. Macedonian City
D. Pristina

Answer and Explanation

Answer: A

Macedonia Capital: Skopje || Currency: Macedonian denar

Question 5:__________ Air Force has successfully tested a laser system ‘SHiELD’ to shoot down multiple incoming missiles.
A. USA
B. Russia
C. British
D. China

Answer and Explanation

Answer: A

USA Air Force has successfully tested a laser system ‘SHiELD’ to shoot down multiple incoming missiles.

Question 6:Mali, officially the Republic of Mali, is a landlocked country in West ___________ Continent.
A. South America
B. Asia
C. Africa
D. Europe

Answer and Explanation

Answer: C

Mali, officially the Republic of Mali, is a landlocked country in West Africa. || Capital: Bamako

Question 7:Who is the CEO of Mastercard?
A. Rampal Singh Banga
B. Tejpal Singh Banga
C. Ajaypal Singh Banga
D. Dharmpal Singh Banga

Answer and Explanation

Answer: C

CEO: Ajaypal Singh Banga || Headquarters: Purchase, Harrison, New York, United States

Question 8:Where is the Headquarter of Arctic Council?
A. Norway
B. Denmark
C. Sweden
D. Finland

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Tromsø, Norway || Founded: 1996 || Membership: Canada; Denmark; Finland; Iceland; Norway; Russia; Sweden; United States.

Question 9:2019 UEFA Champions League Final will be played between English sides ____________ and Liverpool.
A. Tottenham Hotspur
B. Chelsea
C. Man City
D. Man United

Answer and Explanation

Answer: A

2019 UEFA Champions League Final will be played at the Wanda Metropolitan in Madrid, Spain on 1 June 2019 between English sides Tottenham Hotspur, in their first ever final, and Liverpool.

Question 10:2019 Copa del Rey Final will be played between Barcelona and __________.
A. Seville FC
B. Valencia FC
C. Real Madrid
D. Real Betis

Answer and Explanation

Answer: B

2019 Copa del Rey Final will be played at the Estadio Benito Villamarín in Seville between Barcelona and Valencia.

Daily Current Affairs: 8 May

General Knowledge Tests for may-2019
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4May-5
May-6May-7May-8May-9May-10
May-11May-12May-13May-14May-15
May-16May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24May-25
May-26May-27May-28May-29May-30
May-31

Daily Current Affairs 8 May 2019 Current Affairs Quiz 8 May 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest