Current Affairs Quiz 25 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 25 November 2018

Question 1: Where is the headquarter of Lupin Ltd?
A. Hyderabad
B. Pune
C. Noida
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: D

Lupin Ltd. :- Headquarters: Mumbai || CEO: Vinita D. Gupta || Founder: Desh Bandhu Gupta

Question 2: Who is the founder of Ujjivan Small Finance Bank?
A. Shoumit Ghosh
B. Samit Ghosh
C. Sumit Ghosh
D. Sanmati Ghosh

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Bengaluru || Founder: Samit Ghosh

Question 3: Where is the headquarter of European Investment Bank?
A. Netherlands
B. Portugal
C. Croatia
D. Luxembourg

Answer and Explanation

Answer: D

President: Werner Hoyer || Location: Kirchberg, Luxembourg || Owner: Member state of the European Union

Question 4: Allianz – A ___________ Financial Service Company has tied up with e-Shang Redwood (ESR) to invest around $1 billion in India’s logistics sector.
A. Russian
B. French
C. German
D. Spanish

Answer and Explanation

Answer: C

Allianz (German Financial Service Company) has tied up with e-Shang Redwood (ESR) to invest around $1 billion in India’s logistics sector.

Question 5: ____________ will be honoured with the International Federation of Film Producers Associations( FIAPF) Award for her achievement in film in the Asia Pacific region.
A. Nalini Das
B. Nandini Das
C. Nandita Das
D. Nandi Das

Answer and Explanation

Answer: C

Filmmaker Nandita Das will be honoured with the International Federation of Film Producers Associations ( FIAPF) Award for her achievement in film in the Asia Pacific region.

Question 6: The 26th meeting of the General Conference on Weights and Measures was held at __________.
A. France
B. Germany
C. UK
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A

The 26th meeting of the General Conference on Weights and Measures was held at Versailles, France.

Question 7: International Day for the Elimination of Violence against Women is observed on _________.
A. November 29
B. November 27
C. November 25
D. November 26

Answer and Explanation

Answer: C

International Day for the Elimination of Violence against Women is observed on November 25.

Question 8: India is at ___________ position with 4 medals including 1 gold, 1 silver and 2 bronze in the final medal standings of AIBA Women’s World Boxing Championships.
A. 5th
B. 2nd
C. 4th
D. 3rd

Answer and Explanation

Answer: D

India is at 3rd position with 4 medals including 1 gold, 1 silver and 2 bronze in the final medal standings of AIBA Women’s World Boxing Championships.

Question 9: Australia has defeated _________ in the final held to secure their fourth Women’s World Twenty20 title which was held at ____________.
A. England, India
B. West Indies, India
C. West Indies, England
D. England, West Indies

Answer and Explanation

Answer: D

Australia has defeated England in the final held to secure their fourth Women’s World Twenty20 title.

Question 10: The 2nd Edition of India Gold and Jewellery Summit was inaugurated by Commerce and Industry Minister Suresh Prabhu in _________.
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Pune
D. Bangalore

Answer and Explanation

Answer: B

The 2nd Edition of India Gold and Jewellery Summit was inaugurated by Commerce and Industry Minister Suresh Prabhu in New Delhi.

Daily Current Affairs: 25 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4Nov.-5
Nov.-6Nov.-7Nov.-8Nov.-9Nov.-10
Nov.-11Nov.-12Nov.-13Nov.-14Nov.-15
Nov.-16Nov.-17Nov.-18Nov.-19Nov.-20
Nov.-21Nov.-22Nov.-23Nov.-24Nov.-25

Daily Current Affairs 25 November 2018 Current Affairs Quiz 25 November 2018 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest