Current Affairs Quiz 10 October 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 October 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 October 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 October 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 10 October 2019

Question 1:The Carpet Export Promotion Council (CEPC) is organizing the 38th India Carpet Expo in _________.
A. Varanasi
B. Surat
C. Vadodara
D. Jaipur

Answer and Explanation

Answer: A

The Carpet Export Promotion Council (CEPC) is organizing the 38th India Carpet Expo in Varanasi.

Question 2:Actress ____________ has won the Face of Asia award at Busan International Film Festival (BIFF) in South Korea.
A. Diya Mirza
B. Bhumi Pednekar
C. Taapsee Pannu
D. Kiara Advani

Answer and Explanation

Answer: B

Actress Bhumi Pednekar has won the Face of Asia award at Busan International Film Festival (BIFF) in South Korea.

Question 3:Revenue Secretary and CEO of UIDAI Ajay Bhushan Pandey has inaugurated National e-Assessment Scheme (NeAS) in ____________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Lucknow
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: A

Revenue Secretary and CEO of UIDAI Ajay Bhushan Pandey has inaugurated National e-Assessment Scheme (NeAS) in New Delhi.

Question 4:____________ police has become the first in country to integrate police patrol systems with passenger cabs.
A. Telangana
B. Odisha
C. Karnataka
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: A

Telangana police has become the first in country to integrate police patrol systems with passenger cabs. ‘Hawk-Eye’ App of Telangana police which is connected to every taxi aggregator apps that provides a cab service facility.

Question 5:Minister of Commerce & Industry and Railways, PiyushGoyal will attend 9th Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) Intersessional Ministerial meeting to be held on 11-12 October 2019 in ____________.
A. Thailand
B. Indonesia
C. Malaysia
D. Singapore

Answer and Explanation

Answer: A

Minister of Commerce & Industry and Railways, Piyush Goyal will attend 9th Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) Intersessional Ministerial meeting to be held on 11-12 October 2019 at Bangkok in Thailand.

Question 6:The 14th edition of Indo–Mongolian joint Military Exercise Nomadic Elephant-XIV has started at Bakloh, ______________.
A. Arunachal Pradesh
B. Assam
C. Himachal Pradesh
D. Madhya Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

The 14th edition of Indo–Mongolian joint Military Exercise Nomadic Elephant-XIV has started at Bakloh, Himachal Pradesh.

Question 7:Book ‘Becoming’ is authored by _____________.
A. Barack Obama
B. Malia Ann Obama
C. Michelle Obama
D. Melania Obama

Answer and Explanation

Answer: C

Becoming is the memoir of former United States first lady Michelle Obama published in 2018. Described by the author as a deeply personal experience, the book talks about her roots and how she found her voice, as well as her time in the White House, her public health campaign, and her role as a mother.

Question 8:____________ Mutual Fund has been renamed as ‘Nippon India Mutual Fund’.
A. Reliance
B. Birla Sun Life
C. HDFC Asset
D. Axis AMC

Answer and Explanation

Answer: A

Reliance Mutual Fund has been renamed as ‘Nippon India Mutual Fund’.

Question 9:Titan Company has announced the retirement of its MD ___________ after about 33 years of service.
A. Bhaskar Bhat
B. CK Venkataraman
C. Ajoy Chawla
D. Sanjay Nirupam

Answer and Explanation

Answer: A

Titan Company has announced the retirement of its MD Bhaskar Bhat after about 33 years of service.

Question 10:__________ has tied-up with Volvo to deliver Volvo Cars’ digital transformation services.
A. Wipro
B. Infosys
C. TCS
D. Cognizant

Answer and Explanation

Answer: B

Infosys has tied-up with Volvo to deliver Volvo Cars’ digital transformation services.

Daily Current Affairs: 10 October

General Knowledge Tests for October-2019
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30October-31

Daily Current Affairs 10 October 2019 Current Affairs Quiz 10 October 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest