Current Affairs Quiz 13 October 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 13 October 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 13 October 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 13 October 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 13 October 2019

Question 1:Chinese President Xi Jinping is visiting India for the 2nd Informal Summit with Prime Minister Modi at ___________, Tamil Nadu.
A. Thanjavur
B. Kanchipuraam
C. Auroville
D. Mamallapuram

Answer and Explanation

Answer: D

Chinese President Xi Jinping is visiting India for the 2nd Informal Summit with Prime Minister Modi at Mamallapuram, Tamil Nadu.

Question 2: What is the Capital of Comoros?
A. Comoros City
B. Moroni
C. Comorian
D. Moroccan

Answer and Explanation

Answer: B

Comoros: Capital: Moroni || Currency: Comorian franc

Question 3:The 2nd edition of Exercise Coordinated Patrol (CORPAT) of Navies of India and _____________ has commenced in Bay of Bengal.
A. Bangladesh
B. Malaysia
C. Thailand
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: A

The 2nd edition of Exercise Coordinated Patrol (CORPAT) of Navies of India and Bangladesh has commenced in Bay of Bengal.

Question 4:_____________ has allowed women to join Armed Forces under as private first class, corporal or sergeant in the Air Force, Navy and other armed forces.
A. Oman
B. Qatar
C. UAE
D. Saudi Arabia

Answer and Explanation

Answer: D

Saudi Arabia has allowed women to join Armed Forces under as private first class, corporal or sergeant in the Air Force, Navy and other armed forces.

Question 5:India and __________ will hold a joint military exercise ‘Dharma Guardian’ in Mizoram.
A. Myanmar
B. China
C. Bhutan
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: D

India and Japan will hold a joint military exercise ‘Dharma Guardian’ in Mizoram.

Question 6: Who is the Prime Minister of Canada.
A. Doug Ford
B. Andrew Scheer
C. Justin Trudeau
D. Jason Kenney

Answer and Explanation

Answer: C

Justin Pierre James Trudeau PC MP is a Canadian politician serving as the 23rd and current prime minister of Canada since 2015 and leader of the Liberal Party since 2013.

Question 7:World Arthritis Day on ___________ was observed all over the world with the aim to create global awareness on issues affecting people with rheumatic and musculoskeletal diseases.
A. 14th October
B. 13th October
C. 12th October
D. 15th October

Answer and Explanation

Answer: C

World Arthritis Day on 12th October was observed all over the world with the aim to create global awareness on issues affecting people with rheumatic and musculoskeletal diseases

Question 8:Credit Saison India has received licence from __________ to set up a non-banking financial company (NBFC) in Bengaluru, Karnataka.
A. RBI
B. Finance Ministry
C. NABARD
D. SEBI

Answer and Explanation

Answer: A

Credit Saison India has received licence from RBI to set up a non-banking financial company (NBFC) in Bengaluru, Karnataka.

Question 9:New book of ___________ ‘How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need’ will be released on June 2020.
A. Bill Gates
B. Jeff Bezos
C. Steve Jobs
D. Mark Zuckerberg

Answer and Explanation

Answer: A

Bill Gates’ new book ‘How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need’ will be released on June 2020.

Question 10:___________ has become the 1st boxer in history across male and female categories to win 8 World Championships medals.
A. Lucia Rijker
B. Mary Kom
C. Claressa Shields
D. Katie Taylor

Answer and Explanation

Answer: B

Mary Kom has become the 1st boxer in history across male and female categories to win 8 World Championships medals. The 2019 AIBA Women’s World Boxing Championships were held in Ulan-Ude, Russia from 3 to 13 October 2019.

Daily Current Affairs: 13 October

General Knowledge Tests for October-2019
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30October-31

Daily Current Affairs 13 October 2019 Current Affairs Quiz 13 October 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest