Current Affairs Quiz 18 October 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 18 October 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 18 October 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 18 October 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 18 October 2019

Question 1:Chenani-Nashri Tunnel of ______________ will be renamed after Dr Shyama Prasad Mukherjee.
A. Jammu and Kashmir
B. Himachal Pradesh
C. Uttarakhand
D. Sikkim

Answer and Explanation

Answer: A

Chenani-Nashri Tunnel of Jammu and Kashmir will be renamed after Dr Shyama Prasad Mukherjee.

Question 2:Ministry of Textile Secretary, Ravi Capoor has inaugurated 48th edition of the Indian Handicrafts and Gifts Fair (IHGF) in _____________.
A. Mumbai
B. Delhi
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

Ministry of Textile Secretary, Ravi Capoor has inaugurated 48th edition of the Indian Handicrafts and Gifts Fair (IHGF) in Delhi.

Question 3:Minister of Tourism and Culture ________________ has inaugurated Shirui Lily Festival, 2019 in Manipur.
A. Prahlad Singh Patel
B. Pralhad Joshi
C. Faggan Singh Kulaste
D. RK Singh

Answer and Explanation

Answer: A

Minister of Tourism and Culture Prahlad Singh Patel has inaugurated Shirui Lily Festival, 2019 in Manipur.

Question 4: ____________ Asia-Pacific Awards for Cultural Heritage Conservation Awards were announced at a ceremony held in Penang, Malaysia
A. WEF
B. UNDP
C. UNICEF
D. UNESCO

Answer and Explanation

Answer: D

UNESCO Asia-Pacific Awards for Cultural Heritage Conservation Awards were announced at a ceremony held in Penang, Malaysia.

Question 5:Royal Mint of _____________ has claimed to have unveiled the world’s first Solid Gold Payment Card of 18-karat gold.
A. UK
B. USA
C. Japan
D. China

Answer and Explanation

Answer: A

UK’s Royal Mint has claimed to have unveiled the world’s first Solid Gold Payment Card of 18-karat gold.

Question 6:___________ has announced the establishment of World’s first AI university ‘Mohamed bin Zayed University of Artificial Intelligence’.
A. Qatar
B. Saudi Arabia
C. UAE
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: C

UAE has announced the establishment of World’s first AI university ‘Mohamed bin Zayed University of Artificial Intelligence’.

Question 7:The International Day for the Eradication of Poverty is an international observance celebrated every year on ____________ throughout the world.
A. October 15
B. October 16
C. October 18
D. October 17

Answer and Explanation

Answer: D

The International Day for the Eradication of Poverty is an international observance celebrated every year on October 17 throughout the world.

Question 8:India is ranked at ___________ position among 128 countries in the 10th edition of World Giving Index-2019.
A. 82nd
B. 83rd
C. 89th
D. 85th

Answer and Explanation

Answer: A

India is ranked at 82nd position among 128 countries in the 10th edition of World Giving Index-2019.

Question 9:The 2nd Edition of India Mobile Congress 2019 held in Aerocity, ___________.
A. Hyderabad
B. Bangalore
C. Mumbai
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

The 2nd Edition of India Mobile Congress 2019 held in Aerocity, New Delhi.

Question 10:_________ will introduce a 3% Web-tax on Digital Giants like Facebook, Google and Amazon from 2020.
A. Argentina
B. Italy
C. Brazil
D. Canada

Answer and Explanation

Answer: B

Italy will introduce a 3% Web-tax on Digital Giants like Facebook, Google and Amazon from 2020.

Daily Current Affairs: 18 October

General Knowledge Tests for October-2019
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30October-31

Daily Current Affairs 18 October 2019 Current Affairs Quiz 18 October 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest